• Ónodi-Szűcs
  • A labda az államtitkárnál volt

   A labda az államtitkárnál volt

  • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

   Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

  • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

   Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

 • költségvetés
  • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

   Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

  • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

   Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

  • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

   Százmilliót vonnának el a kórházaktól

 • bérrendezés
  • KSH: kétszámjegyű növekedés az átlagkeresetben

   KSH: kétszámjegyű növekedés az átlagkeresetben

  • Jelentősen nőttek az egészségügyi fizetések

   Jelentősen nőttek az egészségügyi fizetések

  • Ápolói fizetések - a régióban sereghajtók vagyunk

   Ápolói fizetések - a régióban sereghajtók vagyunk

Felkészülés a következő száz évre - 14. rész

100 éves az Egis 2013.10.02 06:50

A vállalat új stratégiájának részeként világszínvonalú K+F központokkal bővítette telephelyeit.

Az Egis jövőbeli sikereinek kulcsát kutatás-fejlesztési tevékenységében látja, ezért a vállalat a válság idején is töretlenül bővíti innovációs kapacitásait, folyamatosan növelve e célú ráfordításait. Évente mintegy 15 milliárd forint értékű beruházásai ugyancsak azt a stratégiai célt szolgálják, hogy gyógyszerfejlesztő központjaiból egyre több, korszerű terápiát kínáló gyógyszer kerüljön ki.

Mindezekkel összhangban bővítette új K+F létesítményekkel budapesti és körmendi telephelyét a vállalat 2012-ben.

Budapesti, Bökényföldi úti telephelyén egyszerre két K+F-célú, együttesen 7 milliárd Ft összköltségű beruházás létesült: az Egis új Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzeme (GYTFKÜ), valamint Analitikai Fejlesztési Laborépülete (AFL). Az összesen 9 ezer négyzetméter alapterületű K+F központ – amelyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adott át 2012. szeptember 25-én – több mint félszáz magasan képzett szakember számára teremtett új munkahelyet és összesen 135 fő számára biztosít világszínvonalú munkakörülményeket.

Az Egis új Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzeme, valamint Analitikai Fejlesztési Laborépülete

Az új, a korábbinál kétszer nagyobb, 3500 négyzetméter alapterületű Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzemben az Egis négyszeresére növelte a gyógyszerfejlesztési tisztatereket és duplájára a kísérleti gyártási kapacitást. A GYTFKÜ mellett felépült 5500 négyzetméteres Analitikai Fejlesztési Laborépület – összhangban az új GYTFKÜ megnövelt kapacitásával – fejlesztési analitikai támogatást nyújt szintén gyorsítva ezzel a készítményfejlesztést. Emellett a vállalat számára stratégiai fontosságú biohasonló gyógyszerek forgalmazásához szükséges vizsgálatokat végző analitikai laboratórium is ebben az épületben került kialakításra.

Ugyancsak tavaly hozta létre új Analitikai Fejlesztő Laboratóriumát körmendi gyáregységében a vállalat. A 600 millió Ft összköltségű beruházás átadásával immár Körmenden is megvalósíthatóvá vált az úgynevezett integrált termékfejlesztés, vagyis helyben végigvihető a gyógyszerkészítmények fejlesztésének teljes folyamata.

A körmendi Analitikai Fejlesztő Laboratórium

A centenáriumi év kiemelt beruházása a székhelyhez kötődik és a hatóanyagtechnológiai kutatás és kísérleti fejlesztés erősítésére összpontosul. A 4,6 milliárd forintos infrastruktúrabővítő beruházás révén az Egis képessé válik a legkorszerűbb, már kis mennyiségben is jelentős biológiai hatást kiváltó, úgynevezett nagy potenciálú hatóanyagok előállítására is. Ezzel növekszik a gyógyszergyár versenyképessége és újabb gyógyszerpiaci szegmensekben is megjelenhet a vállalat. Az idén októberben befejeződő beruházás – amelyet az Európai Unió és a magyar állam 1,15 milliárd forinttal támogat – 10 új kutatási munkatárs alkalmazását teszi lehetővé a vállalat budapesti székhelyén.

Az Egis új hatóanyagtechnológiai K+F központja

 Sorozatunk előző és további részeit itt találja

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink