Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Egészségügyi ellátás: többet is fizetnénk, ha jobbat kapnánk

Hírek Forrás: MTI Szerző:

Elégséges osztályzatot kapott a magyar egészségügy egy felmérésben.

A megkérdezettek jelentős része hajlandó lenne a járulékon felül is fizetni, hogy jobb szolgáltatást kapjon - a kutatást végző Psyma Hungary Kft. pénteken ismertette a felmérés eredményeit Budapesten.

Az ezer ember telefonos megkeresésével tavaly szeptemberben végzett felmérésben a 25-55 éves korosztály véleményét kérdezték az egészségügyi ellátásról; azt a megkérdezettek többsége kritikusnak ítélte, a legelégedetlenebbek az ország fejlettebb régióiból kerültek ki - ismertette az eredményt Polonyi Gábor kutatási igazgató.

A megkérdezettek többsége - 30,1 százaléka - általánosságban mondta rossznak az ellátást mind szakorvosi, mind kórházi szinten, ez után a hosszú várakozási időt, a sorban állást és az időpont-egyeztetést kifogásolták (13,6 százalék). A képzeletbeli dobogó harmadik helyén az orvos- és szakemberhiányt nevezték problémának a megkérdezettek, majd az infrastruktúrát jelölték meg, és mindössze a megkérdezettek 9,4 százaléka jelölte meg gondként, hogy hiányzik az odafigyelés, az elhivatottság. Polonyi Gábor megjegyezte: a hálapénzt - "mint szükséges rosszt" - a válaszadók mindössze 4,3 százaléka említette.

Az Union Biztosító megbízásából készült kutatás kitért a kórházban eltöltött időre is. Kiderült, hogy a megkérdezettek közel 28 százaléka az elmúlt két évben volt kórházban, és magas, 72,4 százalék azok aránya, akik megfordultak szakorvosnál, továbbá szintén kiugróan magas azok aránya is (85,3 százalék), akik azt a választ adták, hogy jártak valamilyen szűrővizsgálaton az elmúlt két évben.

Zsoldos Miklós, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója utóbbi adat kapcsán megjegyezte, ebbe a válaszadók valószínűleg beleértették a vállalati, céges kötelező vizsgálatokat is.

Elmondta, kiderült az is, hogy az emberek a kötelező járulékfizetésen kívül hajlandóak lennének privát egészségbiztosítást fizetni a jobb ellátásért. A válaszadók 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy érdekelné egy minőségi szolgáltatást nyújtó biztosítási konstrukció, 70 százalékuk a család számára venne igénybe ilyen díjcsomagot. Ők havonta legalább tízezer forintot is áldoznának erre. Zsoldos Miklós kiemelte, a megkérdezettek nem a luxuskörülményeket fizetnék meg a magán-egészségbiztosítással, hanem szűrővizsgálatokat és várakozási nélküli, minőségi szakorvosi ellátást szeretnének.

Legolvasottabb cikkeink