• Pollen
  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

  • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

   Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

Gyurcsány-csomag: a nagycsaládok rovására

Hírek Forrás: MTI Szerző:

A nagycsaládosok szerint a kormányfő javaslatai csökkentik a családok biztonságát.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint a családok bizonytalanságát és kilátástalanságát növelik azok a bejelentések, amelyeknek a lehetőségét a miniszterelnök jelentette be néhány napja - mondta Szabó Endre, a NOE elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint az az irány, amelyet a miniszterelnök kijelölt, egyszerűen rossz. Ez növeli a bizonytalanságot, a családok kilátástalanságát, a demográfiai viszonyokat rontani fogja, növeli majd a családok szegénységét, és igazságtalan, mert bünteti a gyermekeket nevelőket - fogalmazott az MTI-nek nyilatkozva az elnök.

Véleménye szerint a családtámogatási rendszer bármiféle megváltoztatása érinti a demográfiai viszonyokat, s ezek között is elsősorban a termékenységet csökkenti.

A szociálpolitikai támogatás, azaz a lakáspolitikai támogatás esetében a 30 százalékot elérő önrész kötelezővé tétele sok család számára elérhetetlenné teszi a saját otthon megteremtését - mondta el Morvayné Bajai Zsuzsanna, a NOE elnökhelyettese.

Az elnökhelyettes arról is beszélt, hogy a gyes, illetve a családi pótlék felbruttósítása, valamint az adóalapba történő bevonása és megadóztatása logikátlan, emellett véleményük szerint alkotmányellenes, ugyanis ezek a jövedelmek a gyermekeket illetik meg, nem pedig a szülőket.

Szabó Endre arról is beszélt, hogy a tervezett változtatások nem veszik figyelembe azt, hogy egy eltartóra hány eltartott jut. Hozzátette: ugyanez igaz a vagyon- és ingatlanadó meglebegtetésére is, ezek ugyanis annyit jelentenének, hogy nem veszik figyelembe azt, hogy egy-egy lakásban hányan élnek. A nagycsaládok így kedvezőtlen körülmények közé kerülnek majd - emelte ki.

A NOE súlyosan károsnak tartja az áfa megemelését, ami végeredményben a szegények adója. Ők inkább azt tartanák feltételezhetőnek, hogy az élelmiszerek adóját csökkentsék, és az egészségkárosító termékek adóját - alkohol, dohány - még nagyobb mértékben növeljék, hiszen ez kompenzációt jelenthetne a szegényebb rétegeknek.

Szabó Endre arról is beszélt, hogy a legszegényebb családoknál, amelyeknél alacsony a jövedelem, ott az adókulcs növelése - amennyiben nem éri el bevételük az évi 1,7 millió forintot sem - jelentős bevételcsökkenéshez fog vezetni.

Mint hangoztatta: a családokat sújtja majd az üdülési csekkek és az étkeztetési jegyek megadóztatása is.

Legolvasottabb cikkeink