• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Szekeres: Csak a gerincem tört el, a lelkem nem

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A válságba került nőknek az újrakezdéshez kíván támogatást nyújtani a Richter Főnix Közösség program.

Egy európai kutatásból derült ki, hogy nagyon sok olyan nő él közöttünk, akinek egyedül kell megküzdenie nagy traumákkal, fizikai és lelki válságokkal, mert nincs körülötte szociális háló. Számukra különösen nehéz ismét felállni a földről, hiszen nincs, aki segítsen abban, hogy kezdje újra például egy válás, egy baleset vagy akár gyermekvállalás után. A Richter Gyógyszergyár legújabb kezdeményezése, a Richter Főnix Közösség program számukra kíván támogatást, inspirációt nyújtani, amit a jelmondat is tükröz: "Teremtsd újjá magad!"

A programot bemutató keddi sajtótájékoztatón elhangzott: a művészi kivitelezésben, nagyjátékfilmes eszközökkel lefogatott dokumentumokban 5 olyan nő történetét ismerhetik meg a Richter a nőkért facebook oldalára látogató érdeklődök, akiket térdre kényszerített az élet, de nem adták fel, mertek változtatni az életükön és ma már búcsút intettek a gondoknak.

Ezekkel a főnixtörténetekkel meg akarjuk mutatni, hogy igenis lehet újrakezdeni, és reméljük, hogy a főhősnők bátorsága erőt ad azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek - mondta a tájékoztatón a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Beke Zsuzsa egy Churchill idézettel is nyomatékosította mindezt: "A kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít".

Nem véletlenül lett a program a hamvaiból újraszülető főnix madárról elnevezve. Erről már Jakupcsek Gabriella beszélt, aki jelentős szerepet vállalt a kezdeményezés kidolgozásában és megvalósításába. Az ismert tévés személyiség azt is elmondta, hogy a Richter facebook oldala mellett az ő rajongói oldalán is elérhetőek lesznek ezek az inspiratív történetek, amelyeket reméli, sokan meg is osztanak majd. Ugyanide várják a további ötleteket is, tehát azokat a saját vagy az ismerősök eseteit, amelyek közül a program védnökével együtt kiválasztják azokat a példaértékű történeteket, melyeket hasonló módon, filmes eszközökkel feldolgoznak.

A Richter Főnix Közösség védnöke az ismert vívó, Szekeres Pál, akinek egy baleset törte ketté a karrierjét és került kerekesszékbe. De nem adta fel és paralimpikonként bronzérmet szerzett. Szerinte az újrakezdéshez az a legfontosabb, hogy szembenézzünk a problémával és a változtathatatlant is fogadjuk el. Csak így lehet újjáépíteni egy életet. Ahogy a tájékoztatón mondta: "Nekem csak a gerincem tört el, a lelkem nem!"

Legolvasottabb cikkeink