• Ónodi-Szűcs
  • 221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

   221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

  • Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

   Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

  • Az államtitkár is élt az alkalommal

   Az államtitkár is élt az alkalommal

 • kanyaró
  • Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

   Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

  • Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

   Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

  • Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

   Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

 • bérrendezés
  • Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

   Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

  • Éger az ígéretekről, költségvetésekről

   Éger az ígéretekről, költségvetésekről

  • A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

   A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

10 új Mercedes-Benz Sprinter a mentőknek

Egészségpolitika 2014.03.04 07:00 Forrás: MTI

A mentőautókat az új elektronikus mentésirányítási rendszer eszközeivel szerelték fel.

A magyar mentés gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, erről a kormány egyik stratégiai partnere, a Daimler AG gondoskodik - mondta Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Zsámbékon, ahol 10 új Mercedes-Benz Sprinter mentőautót vehetett át az Országos Mentőszolgálat. Szijjártó Péter hozzátette: Magyarország egyik stratégiai fontosságú céljának eléréséhez, a mentés fejlesztéséhez egy az országban működő, csúcstechnológiát képviselő vállalat járul hozzá azzal, hogy a legmodernebb autókkal látja el a magyar mentőszolgálatot.

Az államtitkár emlékeztetett arra: a kormány 2012 szeptemberében indította el uniós finanszírozással azt a programot, amelynek célja a magyarországi mentés fejlesztése. Ennek keretében 200 új autó kerül a mentőszolgálathoz, közülük 178 mentőautó. A most átadott járművek biztonságosabbak, gazdaságosabbak és környezetkímélőbbek a korábbiaknál, és az Országos Mentőszolgálat legkorszerűbb kocsijai - fűzte hozzá.

MB Sprinter 316 CDI mentőautó a zsámbéki közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban, ahol bemutatták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) legújabb autóit, tíz Mercedes-Benz Sprintert.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár rámutatott: a beszerzéseknél azt tartották szem előtt, hogy egységes, 21. századi mentőszolgálatot építenek. Figyelembe vették például azt is, hogy a kocsik belső elrendezése ergonomikus legyen, országosan azonos munkakörnyezetet biztosítva, azonos eszközökkel. Az államtitkár jelezte azt is, hogy a mentőautókat az új elektronikus mentésirányítási rendszer eszközeivel szerelték fel. Kiemelte: egységes nemzeti egészségügyi szolgálat megteremtésén dolgoznak.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Mercedes-Benz "még soha nem kapcsolódott annyira a magyar hétköznapokhoz, mint manapság", és büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatnak Magyarország céljainak eléréséhez.

Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a mentők számára kiemelkedően fontos munkaeszköz az autó, mellyel a lehető leggyorsabban, de maximális biztonságban kell közlekedni. "Miközben a legmagasabb szintű betegellátásra törekszünk, a legjobb és legkorszerűbb járművek vannak segítségünkre" - mondta.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink