• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A WHO hamarosan értékeli a Sinopharmot

Egészségpolitika Frissítve 2021.04.22 Forrás: MTI nyomán
A WHO hamarosan értékeli a Sinopharmot

A WHO európai igazgatója elismerően nyilatkozott a magyar vakcinabeszerzésről - a Szputnyik gyártását Moszkvában tanulmányozzák.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója elismerően nyilatkozott a magyar vakcinabeszerzésről - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kifejtették: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerda délután hivatalában fogadta Hans Klugét, a WHO európai regionális igazgatóját, akivel a magyar oltóanyagbeszerzés mellett más egészségügyi kérdésekről is tanácskoztak, adja hírül az MTi.

A közleményben idézték a WHO regionális igazgatóját, aki elmondta: nagyra értékeli Magyarország és a WHO közötti kapcsolatot, és külön gratulált Magyarország helytállásához a világjárványban, kiemelve: a magyar kormány "életmentő eszközként tekint az oltóanyagokra és nem geopolitikai eszközként kezeli azt". Hans Kluge úgy fogalmazott: páneurópai megközelítésre van szükség, a lehető legtöbb oltóanyagnak kell rendelkezésre állnia és azt megfelelően szétosztani, és hozzátette: nagyra értékeli Magyarország összefogását a környező országokkal.

Az Emmi kitért arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet várhatóan április 26-án adja ki a Sinopharm, egy héttel később pedig a Sinovac oltóanyagról szóló értékelését. Az Európai Gyógyszerügynökség és a WHO küldöttsége pedig most tartózkodik Moszkvában a Szputnyik értékelése érdekében.

Kásler Miklós részletesen beszámolt a Covid elleni védekezés eszközeiről és Magyarországnak a járvány három hullámában való küzdelméről. A brit variáns terjedésről azt mondta: az nagyon gyors volt, és világossá vált, hogy csak epidemiológiai eszközökkel, szigorításokkal nem lehet kezelni, ezért döntött Magyarország az oltóanyag mielőbbi beszerzése mellett.

Orbán Viktor a WHO európai vezetőjével tárgyalt, aki elismerését fejezte ki Magyarországnak a védekezésért

A sikeres magyar oltási kampányról, az újraindításról valamint Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közötti kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Elmondta: Hans Kluge elismerését fejezte ki Magyarország járványügyi védekezése kapcsán.

A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. A WHO vezetője megismételte véleményét, mely szerint az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni. Orbán Viktor ismertette a Magyarország újraindítására vonatkozó elképzeléseket.

 

 A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója, Hans Kluge (b) találkozója a Karmelita kolostorban 2021. április 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak - húzta alá Hans Kluge, hozzátéve: életmentő eszközként kell a vakcinára tekinteni. Ezt a témát nem lehet geopolitikai kérdéssé tenni, hiszen az oltás az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére, és minden vakcina hatékony - hangsúlyozta a WHO európai vezetője és a magyar miniszterelnök.

vezető fotó: MTI/Balogh Zoltán

Legolvasottabb cikkeink