• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Cáfol a Dél-pesti Kórház, nincs tömeges felmondás

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Felújítás miatt valóban szűkített ellátás zajlik a kórházban, de osztály nem zárt be.

"Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás" - áll az intézmény szerdai közleményében, amely azokra a hírekre reagál, amelyek szerint sok ápoló és nővér nagyobb fizetésért átment dolgozni a közelben nyílt bútoráruházba, és emiatt be is kellett zárni az egyik belgyógyászati osztály.

A közlemény szerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet közel 380.000 ember egészségügyi ellátását biztosítja a főváros dél-pesti kerületeiben és agglomerációjában. Kórházunkban a betegellátás biztonsága és komfortja érdekében folyamatosan és tervezetten zajlanak felújítási és karbantartási munkálatok.

Az elmúlt hónapokban részben önerőből, részben az ellátási területünkhöz tartozó önkormányzatok valamint szponzorok támogatásával több osztályunk, részlegünk újult meg, betegeink és dolgozóink nagy örömére. Télen a Sebészeti osztály és a XX. kerületi Szakrendelő helyiségeit festettük ki, tavasszal a Gasztroenterológia újult meg, a közelmúltban a nagy forgalmú Kardiológiai ambulanciát szépítették meg kollégáink, a betegellátás zavartalan biztosítása mellett. A jelentősebb felújítások és műszerbeszerzések átadó ünnepsége mindig sajtónyilvános rendezvény, sajnos az esetek túlnyomó többségében csak a helyi média érdeklődésével számolhatunk.

Jelenleg Kórházunk három osztályán, a Neurológián, a Kardiológián és a III. Belgyógyászaton zajlanak - egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó – tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatunk.

Ezekben a napokban a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának közel 4%-a érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. 267 aktív valamint 259 krónikus és rehabilitációs belgyógyászati ágyunkból mindössze 42 használatát korlátozzák átmenetileg a karbantartások. A III. Belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be.

A felújítási munkálatok a betegellátásunkban semmilyen zavart nem okoznak, területi ellátási kötelezettségünknek folyamatosan eleget teszünk. Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében..

Legolvasottabb cikkeink