• Pollen
  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

  • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

   Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Egészségpolitika Forrás: MTI Szerző:
Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Többek között új szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és modernizálják a képalkotó diagnosztikát.

Letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet bővítésének és korszerűsítésének kezdetét szimbolizáló alapkövet kedden. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztéséről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az alapkőletétel utáni sajtótájékoztatón elmondta: a tervek szerint 2019 végére befejeződő beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

Elmondta: 500 milliárd forintot költött a magyar állam elsősorban európai uniós forrásból 2013-ig a vidék egészségügyi fejlesztésére, országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak, rendelők. A legnagyobb volumenű fejlesztések vidéken, vagyis Budapesten és Pest megyén kívül zajlottak- jegyezte meg. Hozzátette: 2017 és 2026 között várhatóan 700 milliárdos fejlesztés történik majd a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. A miniszter megjegyezte: Budapest és környéke az ország 40 százalékának egészségügyi ellátásáért felel.

A nagykátai fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot és modernizálják a képalkotó diagnosztikát - közölte Balog Zoltán. Kitért arra is: "ha azt akarjuk, hogy a vidék éljen, meg kell fogni a fiatalokat" olyan programokkal, mint a családi otthonteremtési kedvezmény, és azzal az infrastruktúrával, amelybe tartozik az egészségügy is.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár elmondta: a nagykátai szakorvosi rendelő fejlesztése teljes egészében magyar költségvetési támogatásból valósul meg. A beruházás a nagykátai kistérségben élő több mint 70 ezer embert érinti. Az eddig három telephelyen működő szakorvosi rendelőintézet a beruházás után egy telephelyen fog működni - tette hozzá.

Legolvasottabb cikkeink