• Ónodi-program
  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

   Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

 • EBP
  • Új eszközöket kapott a Honvédkórház

   Új eszközöket kapott a Honvédkórház

  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

   Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Egészségpolitika Forrás: MTI Szerző:
Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Többek között új szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és modernizálják a képalkotó diagnosztikát.

Letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet bővítésének és korszerűsítésének kezdetét szimbolizáló alapkövet kedden. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztéséről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az alapkőletétel utáni sajtótájékoztatón elmondta: a tervek szerint 2019 végére befejeződő beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

Elmondta: 500 milliárd forintot költött a magyar állam elsősorban európai uniós forrásból 2013-ig a vidék egészségügyi fejlesztésére, országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak, rendelők. A legnagyobb volumenű fejlesztések vidéken, vagyis Budapesten és Pest megyén kívül zajlottak- jegyezte meg. Hozzátette: 2017 és 2026 között várhatóan 700 milliárdos fejlesztés történik majd a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. A miniszter megjegyezte: Budapest és környéke az ország 40 százalékának egészségügyi ellátásáért felel.

A nagykátai fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot és modernizálják a képalkotó diagnosztikát - közölte Balog Zoltán. Kitért arra is: "ha azt akarjuk, hogy a vidék éljen, meg kell fogni a fiatalokat" olyan programokkal, mint a családi otthonteremtési kedvezmény, és azzal az infrastruktúrával, amelybe tartozik az egészségügy is.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár elmondta: a nagykátai szakorvosi rendelő fejlesztése teljes egészében magyar költségvetési támogatásból valósul meg. A beruházás a nagykátai kistérségben élő több mint 70 ezer embert érinti. Az eddig három telephelyen működő szakorvosi rendelőintézet a beruházás után egy telephelyen fog működni - tette hozzá.

Legolvasottabb cikkeink