Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Kivizsgáltatná a kórházi fertőzéseket Kásler

Lapszemle 2018.05.29 Forrás: RTL-Klub Híradó Szerző:
Kivizsgáltatná a kórházi fertőzéseket Kásler

Meg kell vizsgálni, hogy az orvosi szabályok megszegése vagy a feltételek hiánya okozza-e a kórházi fertőzéseket.

Hiába nyomkodta az RTL Híradó stábja a szappantartót, üres volt a kórházi vécékben. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete több kórháznak is gyűjtött fertőtlenítőszert. A szervezet szerint ugyanis ez az egyik legfontosabb a kórházi fertőzések elleni küzdelemben. Az az adat, hogy melyik kórházban mennyi és milyen fertőzés van egy évben, máig nem nyilvános. Az előző kormány alatt a szakminisztérium azt állította, a betegek nem tudnák megfelelően értelmezni a számokat. Az új miniszter tegnap arról beszélt, rendkívül nagyok a különbségek a kórházak között - hangzott el az RTL Klub Híradóban.

Nagyon összetett a probléma és rendkívül nagy differenciák vannak a különböző egészségügyi ellátóhelyek között. Itt arról van szó, hogy valamilyen szabályokat nem tartottak be. Tehát meg kell nézni, hogy itt a feltételek hiányáról van szó, vagy egyszerűen az orvosi szakma szabályainak a be nem tartásáról - mondta el Kásler Miklós miniszter,

Az Orvosi Kamara elnöke szerint nem jellemzőek az emberi mulasztások, de azért előfordulhatnak. Éger István szerint mindenütt, ahol emberek dolgoznak, bárhol ott vannak hibák, vannak felületességek, vannak szabálytalanságok mindenütt, és mindig, Amerikában és Magyarországon is. Kis kórházban és nagy kórházban is. Nem lehet száz százalékig kizárni ott, ahol ember dolgozik, hogy hibázik, de nem jellemző. Még egyszer mondom, nem mérték ezt föl konkrétan, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy ez tipikus volna Magyarországon.

A Társaság a Szabadságjogokért betegjogi képviselője az mondta, a miniszter kijelentése után azonnali vizsgálatokat kellene indítani. Asbóth Márton szerint amit hallhattunk a nyilatkozatból az az, hogy nem egyértelmű, hogy mennyire felelnek meg a kórházak az előírásoknak, az infrastrukturális feltételeket mennyire teljesítik, ami azért meghökkentő, mert nem is működhetnének úgy, hogy nem felelnek meg ezeknek az előírásoknak.

Legolvasottabb cikkeink