• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új épületszárnyat avattak a balassagyarmati kórházban

Egészségpolitika Forrás: MTI
Új épületszárnyat avattak a balassagyarmati kórházban

Mintegy 900 négyzetméteren építési beruházást, csaknem ötezer négyzetméteren pedig felújításokat, átalakításokat végeztek.

Új épületszárnyat adtak át a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban szerdán, a beruházás 1,78 milliárd forintból készült el. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az átadási ünnepségen hangsúlyozta: jól látszik, hogy a kormány az elmúlt hét-nyolc évben komolyan vette az egészségügyet.

Hozzátette: 2010 előtt minden évben csökkentek az egészségügy forrásai, azóta - "bár van hová fejlődni" - minden évben nőttek. Korábban a várólisták is évről évre hosszabbak lettek, míg 2012 óta minden évben csökkenésről lehet beszámolni - mondta. Kitért arra is, hogy 2010 előtt évente több mint 880 egészségügyi dolgozó fordult a hatósághoz, hogy külföldön vállaljon munkát. A legfrissebb adatok szerint tavaly 332-en akartak elmenni az országból, a tendencia itt is csökkenő. "Nem állítom, hogy a csúcsra értünk, sosem leszünk a csúcson, hiszen mindig lesz mit tennünk a lakosság érdekében, de mégis, a jelenlegi helyszín is mutatja, hogy valami elindult végre az egészségügyben" - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán, aki a dolgozók kitartását kérte, hogy a betegek érezzék, gondoskodnak róluk.

Szabó Géza, a balassagyarmati kórház főigazgató főorvosa ismertette: a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg-ellátás fejlesztésével című pályázatán elnyert 1 milliárd 780 millió forint felhasználásával alakították ki az új épületszárnyat, a munkát még 2001-ben kezdték el. Mintegy 900 négyzetméter alapterületen építési beruházást, csaknem ötezer négyzetméteren pedig felújításokat, átalakításokat végeztek.

A kivitelezés során megújult és új helyre került a stroke centrumot magában foglaló neurológiai osztály, a traumatológiai, valamint a hospice és ápolási osztály, a központi sterilizáló és a központi laboratórium, a mikrobiológia és a CT, a transzfuziológiai osztály, továbbá a képalkotó diagnosztika egyes területei. Emellett új orvostechnológiai, labor- és képalkotó berendezéseket, diagnosztikai, terápiás és sterilizáló eszközöket szereztek be az intézményben, amely földrajzi elhelyezkedéséből adódóan nemcsak városi, de regionális kórház, és Szlovákiából is ellátja az azonnali ellátásra szorulókat.

Legolvasottabb cikkeink