hirdetés
 • nagymajor
  2013-07-16 17:48
  Előzmény: adatvedelem

  Ha valaki hülye valamihez, az maradjon csendben! A nagy baj az, hogy a nagy szabadosság miatt lassan már a laikusok (értsd : hozzá nem értők) határozzák meg, hogy az orvos mit és hogyan kezeljen. A másik nagy baj az, hogy aXXI-ik sz.-ban Magyarországon még mindig olyan későn fordulnak a daganatos betegek az orvoshoz, hogy már nem marad hátra más, mint a gyógyító kés és a kemoth.

 • neman
  2013-07-15 21:09
  Előzmény: Szoror

  Sajnos továbbra sem érthető a lényeg. A protokoll: iránymutatás. Nem mg-ra és cm-re behatárolt előírás.Bár van amit úgy és csakúgy szabad adni ! Miután minden ember más betegségben szenved, hiába van hipertóniája, más és más adottságokkal rendelkezik. (Fekete-fehér- sárga bőrű, kövér - sovány, különböző kisérőbetegségek, stb.) Az adatok alapján azonban valószínűsithető, hogy melyek a legelőnyösebb kezelések. A statisztika nyilván nem maga az ember. De az is érthető, hogy ha valakinek egyik kezeléssel 60 % másikkal 30 % a gyógyulás esélye, akkor melyiket kell előbb megpróbálni. Ettől még gondolkozik az orvos és nem csak egy gombot nyom meg az agyának a mélyén..

 • Szoror
  2013-07-15 07:11
  Előzmény: neman

  A gyógyítás nagy csapdája bármely nyavaja esetében ,maga a PROTOKOLL ,ami azt feltételezteti a gyógyítóval ,hogy minden esetben azonos megoldás szükségeltetik ,miközben minden beteg más ! A szakosodás pedig sokaknál okoz szakmai vakfoltot a test - lélek többi gondjára. Valami nagy árulás van ,mert az orvostudomány fejlődése amennyit változott, az utóbbi pár 10 évben ,már nem is volna szabad beteg embernek lennie!

 • neman
  2013-07-14 18:09
  Előzmény: adatvedelem

  Kedves Hozzászólók ! Önöknek mi a szakmájuk ? Mert a betegek kezeléséhez történő hozzászólások azt bizonyítják, hogy közük nincs az egészségügyhöz. Akkor most rövid felvilágosítás: A betegségeket orvosok (eü. szakszemélyzet segítségével) diagnosztizálják, kórismézik. A kezelést szakmai protokollok szerint végzik - nem csak úgy a saját szakállukra, hasraütéssel. Ezek a protokollok (iránymutatások) tapasztalat és világméretüre szervezett vizsgálatok alapján születnek a mai világban. A diagnosztika és kezelés is szoros kontroll alatt történik. Azt, hogy 1-1 beteggel mi történik egyszerre több orvos dönti el. Pld. daganatos betegségek esetén az un. onko-team nevű bizottság. Sajnálatos módon, minden igyekezet ellenére éppen a daganatos betegek halálozás nem javul hazánkban. Igy bármiféle olyan eszköz, módszer bevezetése a kezelésbe, ami megfelel a szakmai elvárásoknak - üdvözölendő !

 • adatvedelem
  2013-07-13 09:26
  Előzmény: Szoror

  Ezen én is gondolkodtam - miért van az, hogy a műtétes ellátások teljes állami finanszírozása sosem kérdőjeleződik meg. Ellenben a gyógyszeres ellátásokban a támogatások mértéke folyamatosan csökken, ma már alig van. Leginkább a sebészeti szakma lobbi erejére tippelek, hiszen ez a megoldás tekintélyes és kifogyhatatlan hálapénz forrást hoz létre. A betegeket meg lehet sokszor operálnmi, amíg nagy nehezen elpatkolnak.

 • Szoror
  2013-07-11 04:18

  Még mindig a sugár- kemót nyomja az állami eü? Mért nem finanszíroznak hasznosabb , olcsóbb ,kevésbé invazív eljárásokat?