hirdetés
 • Szoror
  2013-08-07 17:29
  Előzmény: margarét

  Mint minden munkahelyen van ilyen is olyan is a dolgozók között ,nekem anyaként és kolléga ként is nagyon jó tapasztalataim voltak a védőnőkkel. Nem egy hálás hivatás ,most 40 fokban,de a téli mínuszokban sem. Az agresziv szülőkről ne is beszéljek!

 • margarét
  2013-08-03 11:13
  Előzmény: lobbt

  Nagyon nehezemre esik olvasni a védőnővel kapcsolatos negatív megnyilvánulást. Több évtizede a pályán vagyok, a munkámat mindig lelkiismeretesen láttam el, elmondhatom, hogy többnyire a családok megelégedésére, mert nagy empátia kell ahhoz is, hogy sokféle emberrel megtaláljuk a közös hangot. Visszatekintve úgy érzem, hogy ez sikerült is. Munkám kezdete óta azonos körzetben dolgozom. a hátteret adjuk a gyerekorvosoknak, s kiegészítjük őket, mert ugyan ki mondaná el rajtunk kívül a betegségek lezajlását, a gyógyszerek hatását, a lázcsillapítás mibenlétét, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A rendelési idő 4-10 perce sok mindenre nem elég. Viszont az orvosok sem tudják, hogy párhuzamosan minket is keres az anyuka, és mondhatom, sokszor le kell fordítani egyszerűbb nyelvezetre a rendelőben elhangzottakat. Ezzel sincs semmi baj, nem akarjuk mi a világot megváltani, csendben, a háttérben dolgozunk, s hiszem, nélkülünk sokkal többen fordulnának orvoshoz, merthogy a prevenciónak az a lényege, hogy sok betegséget megelőzzünk.

 • lobbt
  2013-08-02 17:19

  évek óta nem segítik a munkámat évekig nem jártak a betegeimhez.orvosi kamaránál a szülők levelei,bőröndnyi anyag!kidobtak 11o eredeti oltasi konyvet a gyerekek nem kapták meg,az ombutszman nem tudta megvizsgálni,mert az aljegyzőre bizott dokumentumokat megsemmisítette! tehát javaslom,hogy szüntessék őket meg,ne emeljék a bérüket,adják a fiatal gyermekorvosnak a pénzt,hogy vonzó legyen ez a gyönyörü hivatás !vannak olyan védőnők akik 3 éve be sem mutatkoztak,stb sok kollegának is ez a véleményük hisz az orvosválasztást is ők bonyolitják stb