hirdetés
 • tutormano
  2013-11-05 16:34
  Előzmény: Szoror

  Itt a fő baj. A fejekben, mikor egy napon említik a 2 munkát. Angliában Németországban eszébe nem jut az embereknek, az orvos fizetését a pénztáros, a takarítónő, ill alul képzett munkaerőhöz hasonlítani.Ezért kevés az orvos.A minimál bér nem nettó 55 ezer Ft, hanem 64.190 Ft. 40 órára.Az amint besértődtek bruttó 550 ezer volt , és heti 70-80 óra munkával. Ha kiszámolom ,a doki óránként csak 2x kap többet ,mint a takarítónő. Bárhol máshol 10x annyi minimum ,mint a takarítónőé. S nem kérdőjelezik meg a jogosságát. Több munka több felelősség, sokkal több tudás és tanulás.Az orvosi munka is nehéz, de nem csak fizikailag pszichésen is, nem beszélve a felelősségről( takinénit senki nem pereli be ha nem elégedett a tisztasággal). Takarítónőnek nem kell tanulni, ahhoz mindenki ért. Szakorvos jeles érettségi után 11 év. S annyit keres, mint 1 utcaseprő. Hacsak a negyede igaz lenne ennek a zsebtömésnek, akkor itthon maradnának. :)

 • Szoror
  2013-11-03 17:58
  Előzmény: tutormano

  A takarítónők minimál bérért végeznek ,nehéz fizikai munkát és nettó 55 ezret visznek haza . Egy tizedét mint amin belázadtak tavaly a Siófoki sebészek. Biztos ,hogy ember és ember között több száz ,illetve politikusok esetén több ezerszeres fizetés különbség kell ahhoz ,hogy megbecsülve érezze magát. Az éhező beteg nem fogja tömni az orvos zsebét akkor sem ,ha kevesen lesznek.

 • tutormano
  2013-10-28 11:05
  Előzmény: Szoror

  Csak amíg, takarítónőből és bolti pénztárosból nagy a túlkínálat, addig orvosból nagy a hiány. Piacgazdaságban azt fizetik meg alaposan, amiből kevés vagy hiány van. Kivéve Magyarországot. Itt amíg azon izmoznak sokan, hogy a takarítónő fizetésével egyenlő fizetést érdemel 1 orvos is csak egyre rosszabb lesz a helyzet.

 • Szoror
  2013-10-21 09:55
  Előzmény: nagymajor

  A magyar gazdaság más szereplői sem keresnek annyit mint a svéd közmunkás,dán bolti pénztáros ,vagy német takarító nő. Ez nem egy szakma problémája. Ez a bolti eladó nem tud annyi tb-t fizetni ,mint az Angol,vagy igen? Ha a bérek arányait nézzük ,a magyar orvosok túl vannak fizetve!!

 • nagymajor
  2013-10-16 18:55
  Előzmény: drlajos

  Valóban, ameddig nem lesz annyi a magyar orvos fizetése-jövedelme- mint a németé, svédé, addig az orvostársadalmon belül minden és mindig igazságtalan lesz és addig a törvény sem lesz soha betartva! A sarlatánokat és a hálapénzt kikövetelőket csak a megfelelő fizetések és a törvény szigora fogja kiszűrni!- a többi addig csak duma!!!

 • Szoror
  2013-10-16 08:20
  Előzmény: drlajos

  Teljesen egyetértek. Undorító pénzlehúzás.Nem az orvos a kevés ,hanem TVK.

 • drlajos
  2013-10-10 18:24

  Féligazságok, félmegoldások szocialista módon.Amig a Tb engedi a magánfőorvosok magánbetegeit állami kórházban közpénzen kivizsgálni és gyógyitani, addig miről beszél???