hirdetés
 • nagymajor
  2011-03-03 21:51
  Előzmény: nemethma

  ... Nem hiszem, hogy ma, ebben az országban lenne értelme etikáról beszélni, amikor elöljáróink éppen az etikátlanságban járnak elől! (ez igaz a politikai és az orvosi elöljáróinkra is). Az etika egy csodálatos fogalom, amely a mai csakis pénzorientált világban csak a mi- orvosok- eü. szakdolgozók- rabszolgaszinten való megtartásában játszik szerepet; ezzel a jelszóval lehet minket éhbérért dolgoztatni, a társadalom közröheje és agresszívítása mellett, kockáztatva gyermekeink, unkáink jövőjét is!!!Ez a Qukacok és bodobácsok országa!

 • Évica
  2011-02-19 13:35
  Előzmény: nemethma

  Nekem van olyan betegem, aki 5 éve nem tud kifizetni 10 000 Ft-ot. Ezért nem jön. A másik csak telefonon kér tanácsot. Nekem mégis úgy kell befizetni a sarcot, mintha mi se történt volna az országban, sőt most még emelik a minimálbért, hogy még több legyen a fizetni valóm. A tél meglehetősen nehéz mindenkinek, ezért már évek óta nekem kell saját pénzből fenntartani a rendelőt. Már régen nem az anyagiak miatt csinálom. Hanem azért, mert van aki olyan szegény, hogy rég nem tud máshoz fordulni. Azért írok, hogy tájékozódjanak a döntéshozók igazi forrásból is.

 • nemethma
  2011-02-17 22:36
  Előzmény: Qkac

  Minden tisztességgel végzett munkát nagyra becsülök. A tanárokét ezen is túlmenően igen nagyra. Tőlük függ a jövő. A mi sorsunk, a fiatalok kezében van. Okos, értelmes, főleg tisztességes nemzedéket csak jól nevelt, oktatott, szeretett gyerekekből ill. azokból felnövő emberekből lehet remélni. Ehhez okos, képzett,tisztességes, megbecsült és elismert tanárok kellenek. A társadalom tagjainak fel kellene ismerniük végre, hogy a humán értékek, az emberekkel való törődés előbbre való mint a pusztán anyagi érdek.

 • Qkac
  2011-02-17 07:10
  Előzmény: nemethma

  Bocs, nem mondtam, hogy nem jelent értéket! De mégsem helyezném az első két helyre! A tanárokat különösen nem!

 • nemethma
  2011-02-16 20:47
  Előzmény: Qkac

  Sajnálom Önt. Ezek szerint az életét, saját életét nem tartja értékesnek. Ez lehet egy szemlélet. Én az Ön életét és mások életét is mindennél fontosabbnak tartom. Mindent elkövettem, hogy mentsem, csökkentsem a bajt. Ez Önnek nem érték. A végigdolgozott éjszakák, szenvedések, szorongások - mások iránti érzések Önnek nem jelentenek értéket. Rosszul itélhettem meg, Ön szerint. A szolgálatot szentnek tekintettem. Ezt le lehet nézni, sajnálni.. Lehet, hogy nem kellett volna igy élnem .. ?.. Könyörgöm, egyet ne mondjon, azt, hogy én választottam. Mert ez igaz. Szerencsémre, hála a sorsnak. De ettől még azért ez a munka különleges értékkel bir. Nem a saját, hanem mások érdekében.

 • Qkac
  2011-02-16 07:02
  Előzmény: nagymajor

  Első két helyen? Az Ön értékrendjében biztos, hisz gyanítom orvos! Az enyémben még véletlenül sem!

 • nagymajor
  2011-02-15 22:06
  Előzmény: Qkac

  Igen, igaz... csak hát azért rangsorolni kellene azt is, hogy kinek mennyire fontos a munkája az egész társadalom számára!! Az orvosé és a tanáré biztosan az első két helyen van minden normális társadalomban, ahol az értékrendet nem állította fejre egyszer a proletárdiktatúra, aztán a vadkapitalizmus, amely a proletárdiktatúra kisöccseként tört ránk.

 • Qkac
  2011-02-15 07:10
  Előzmény: nemethma

  Nagyon sok szakma képviselője elmondhatja magáról, hogy munkája nincs az értékén megfizetve, nem csak az egészségügyi dolgozók.

 • nemethma
  2011-02-14 17:56
  Előzmény: Évica

  Évica- nak ! Teljesen egyetértünk abban, hogy NINCS JOGA az orvosnak állami eü. ellátásért pénzt kérni. Ez tövénytelen, etikátlan... stb. Másfelől, a munkája nincs hivatalosan az ÉRTÉKÉN megfizetve. Ez ellentmondás. Nem feloldhatatlan. A rendszeres,számolatlan és lassan elszámolhatatlan túlmunka viszont a szolgálatot jellemzi és nem a szolgáltatást ! Senki ügyvédje, fodrásza... stb. nem fog ingyen túlmunkát vállalni, végezni. Márpedig a napi 8 órai munkaidőbe az elvégzendő dolog nem fér bele. Kevesen vagyunk. Jó szándékú megértést kérnénk.