hirdetés
 • lótetű
  2011-05-26 21:58
  Előzmény: nemethma

  A betegek java-része szelektál a gyógyszerek között, hogy melyiket, mikor tudja kiváltani. Mivel nem kellőképpen tájékozott, gyakran a vérnyomáscsökkentő esik ki a rostán- stroke esetén meg már minek vacakoljon a koleszterinnel?!?

 • tiger
  2011-05-17 20:01
  Előzmény: nemethma

  De kormányunknak nem az a célja, hogy lassítsa a betegségeket..sőt.Kellett a manyup 3 ezer milliárdja ( hova tünt?) most a rendvédelmisek nyugdíja, aztán jöhet a 70 éves korhatár, persze visszamenőlegesen:DDD Meg a rokkantak mennek 30 ezerért közmunkára:DD Aki meg segílyen élt az tovább is kapni fogja. Aztán jöhet a fizetős eü, oktatás. Vajon mit fognak lenyúlni jövőre? Miből pótolják majd a 16 %-os szja miatti adókiesést?? Csóróktól már nem tudnak mit elvenni. Bár ott vannak a devizahitelesek lakásai.Fizu emelésre ne számítsanak..

 • nemethma
  2011-05-17 19:18

  Sajnos a betegség (a rákbetegség is ill. sem) nem tudja, hogy nem szabad előre haladnia, és ezt teszi.. Mármint sajnos halad előre... Ez történik a koszorúér betegséggel, meg a magas vérnyomás betegséggel is.. Azok is haladnak előre. A gyógyítók meg megpróbálják lassítani, amennyire lehet. A romlást. A Kardiológus Társaság már kifejtette pld. egyet-nem-értését a koleszterincsökkentők támogatásának csökkentésével szemben..Azok ui. valószínűleg lassíthatják az érbetegségek előrehaladását, romlását.

 • tiger
  2011-05-17 16:28

  Nem találtam ezzel kapcsolatban cikket, ezért ide másolom. "Az onkológiai készítményeket csak eredményesség alapon fogják finanszírozni. A kormány abból indul ki, hogy a rákgyógyításban használt készítmények nem olyan eredményesek a gyakorlatban, mint ahogy az a klinikai vizsgálatok alapján elvárható lenne, ezért rengeteg pénz folyik ki a kasszából. Egymilliárd forint viszont megtakarítható lenne úgy, hogy a beteg ugyan megkapja a gyógyszert, de azt időről időre különböző módon felülvizsgálják, és ha nem megfelelő a javulás, akkor a gyártó visszafizeti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által indokolatlannak vélt támogatásokat. Vagyis a rákos beteg első kezelési ciklusát csak a gyártó, kereskedő finanszírozza, és ha beválik, akkor az állam is beszáll a készítmény támogatásába. Kérdés viszont az, hogy ekkora kockázatot melyik piacon működő vállalkozás mer bevállalni." Forrás hírszerző Nah szegény rákos betegek. Lehet örülni kedves dr-ok ti választottátok meg őket.

 • nagymajor
  2011-05-16 20:54

  Mit is tudjunk hozzátenni a FAKOOSZ- véleményhez?! - talán azt, hogy semmilyen pénzügyi terve soha nem volt az egészségügynek, mert a valóságról soha senki nem mert nyíltan beszélni, nemhogy egy valós elemzést a parlament vagy kormány elé terjeszteni. Az egészségügy mindekori vezetői nagyon jól tudták, hogy a "széket" azonnal elveszítik, amelyik pillanatban ki akarnák-mernék mondani a valóságot. A FAKOOSZ azt mondja már túlhaladtuk a 24 órát én azt mondom, már a 36-ik órát is túlhaladtuk, tehát már jó két-három évtizedet elveszítettünk abból az időből, amely alatt a magyar egészségügyet talpra lehetne még állítani.