hirdetés
 • nagymajor
  2012-04-05 18:26
  Előzmény: VIBO

  "...ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!"- bizony, bizony, kedves ifjú kollégák, amikor jómagam huszonévesen Cs.O. voltam, akkor 8500 embert láttam el; tettem ezt teljes hittel, jó kedvvel és a nap 24 órájában (akkor még nem volt központi ügyelet); nem írtam fel életemben egyetlen Rp-Soha nem kértem, de mindent amit kaptam illően megköszöntem. Ott és akkor nem volt Orvos-beteg-patikus bizalmi válság; a falusi patikus is nagytudású volt és ennek megfelelően tisztelték is a betegek, meg bíztak is benne. Ugy-e milyen csodálatos mesének tűnik ez ma már, pedig nem is olyan régen volt; mondjuk 30-40 éve.

 • nagymajor
  2012-03-11 17:14
  Előzmény: VIBO

  A kollégák tényleg ilyen tájékozatlanok vagy csak...?! Soha nem volt úgy vidéken, hogy az kapta meg a háziorvosi praxis mellett az üzemorvosi (ebbe beletartoznak az összes idősotthonok is) feladatokat (magyarán az azért járó kemény fejpénzeket), aki erre a legméltóbb volt vagy ne adj Isten még szakorvosi vizsgáj/i is voltak, hanem a mindenkori ügyekedők! Ez eddig is így volt és ezután is így lesz ebben a rőhej országában!

 • doktornő
  2012-02-26 15:03

  Az üzemorvoslással kapcsolatos kérdésem költői volt csupán, nem gondolnám hogy bármely hivatalos fórumon ez felmerülne-sajnos-.Úgy tűnik az ellehetetlenítésünk a cél. Azért nem ártana a betegeinket is megkérdezni hogy akarnak-e másik háziorvost 2016. januártól.

 • Turpi
  2012-02-25 15:06
  Előzmény: doktornő

  Természetesen nem fogják tőlük megvonni.Vállalkozó, szakvizsgája van, krediteket megszerezte-azt csinál, amit akar. Alábbi commentemben említett kollega fillérekért csinálja az alkalmasságokat, sok esetben csak aláírva azt, anélkül, hogy látná a dolgozót.

 • doktornő
  2012-02-24 18:10

  Továbbra sem értem hogy mi a gond a TEK nélküli háziorvosi praxisokkal. Szakvizsgánk és feladataink ugyanazok, gyógyítjuk és gondozzuk betegeinket, akik bennünket választottak.(Nem utca szerint "kaptuk" Őket.)Valóban dönthetünk, hogy vállaljuk-e az ellátást, de a "kimazsolázás" vádját felháborítónak tartom. Az üzemorvoslással kapcsolatban annyit szeretnék megkérdezni, ugye 2015. dec. 31. után a TEK-es kollégáktól megvonják az üzemorvoslás lehetőségét?Nekik mindent lehet, mi pedig nyugodtan éhen halhatunk jelen állás szerint.Ők azok, akik a a foglalkozás-egészségügyi díjakat aprópénzre váltják, mert nekik úgy is megéri, a cégek pedig szépen lassan elvándorolnak tőlünk.

 • Turpi
  2012-02-24 13:53

  Csatlakozom az előttem szólóhoz! A mi városunkban is van olyan kollega, aki a több, mint 3000 fős TEK praxisa mellett ellát ugyanennyi fő üzemet. No comment! A nap neki is 24 órából áll, és úgy tudom, nem tud osztódással szaporodni.Minőség??? Ellenőrzés???? Reagálva a cikk egy-két passzusára:"A TEK nélküli háziorvosok szinte mindannyian üzemorvosok is, így elvileg napi tizenhat órás munkát végeznek hivatalosan" - hát, kérem ilyen nincs.A jeleni jogrend szerint senkinek nem lehet két főállása. Mivel pedig MELLÉKÁLLÁSÚ HÁZIORVOS NEM LÉTEZIK!!!!- az OEP csak főállásra köt szerződést- kolleganőm és jómagam is ezért mellékállásban látunk el üzemorvoslást egy állami cégnél, FÉL pénzért, azzal a felkiáltással, hogy "nektek ott a háziorvoslás is!" Ez utóbbi, meg ugye TEKN praxis, így az üzemorvoslásra való hivatkozással vagyunk hátrányba szorítva. Hogy kevesebb lenne a "kötelességünk?"ugye ezt viccnek szánta, aki írta? -Természetesen részt veszünk a felnőtt ügyeleti ellátásban; ez is a szerzódésünk része! - ugyanolyan továbbképzési, adatszolgáltatási, jelentési stb. kötelezettségünk van, mint TEk-es kollegáinknak, nem vagyunk "DEMO VERZIÓ",nem mentesülünk a TEKN okán semmi alól. Nincs "nem szeretem" feladat, a mienk is ugyanaz. Egyetlen különbség az, hogy tényleg nem vagyunk kötelesek elvállalni bárkit.Ennyi.

 • VIBO
  2012-02-24 08:42

  Kezdetben valóban azért volt a finanszírozási diszkrimináció, mert arra hivatkoztak, hogy a TEK nélküli háziorvosok üzemorvosi ténykedést is végeznek. De ma már ez nem áll fönn, sőt! Egyes területi háziorvosok nagyobb üzemi praxissal rendelkeznek, mint a TEK nélküli háziorvosok. Ezt miért nem mérik föl? Szerintem egy 1000-1500 fős praxisban dolgozó TEK nélküli háziorvos többet tud foglalkozni betegeivel, mint a 2700-as, területi praxissal rendelkező háziorvos, aki még közel 1000-1500-as (vagy még nagyobb) üzemi praxissal is rendelkezik. Ezt is föl kellene mérni. Vagy akkor a területi háziorvosoknak megtiltják az üzemorvosi ellátást?? Hol itt az igazság?