hirdetés
 • Szoror
  2012-04-27 15:21
  Előzmény: Krinyo

  Örülök ennek a kulturált vitának ,hátha közelebb visz a a megoldáshoz! Erre való ez az oldal.

 • Krinyo
  2012-04-26 22:28
  Előzmény: lótetű

  Ilyen okosokat en is tudok irni, kar, hogy koze nincs a valosaghoz. Most is olyan jol atveszik a feladatokat, hogy eppen most mentjuk meg a fejeseket a fejvesztestol. :D De inkabb nem szitom a tuzet, felesleges. Megoldjuk. :) Sok sikert a 1820-hoz, kb. 24 orat, max 2 napot adok neki. :)

 • lótetű
  2012-04-26 21:30
  Előzmény: Krinyo

  Az OMSZ ezt mindig is jobban csinálta! Ők nem kezdők, ráadásul szakemberek.

 • Krinyo
  2012-04-25 09:47
  Előzmény: mento

  Ezzel kb. le is zárhatjuk. :) Én/mi azon leszünk, hogy minden flottul menjen.

 • mento
  2012-04-25 09:34
  Előzmény: Krinyo

  Senki nem úgy született, hogy mindent tud - a jó pap is holtig tanul -. Az MBOE-val kapcsolatban egyetértek. Biztos, hogy lesznek zavarok, mint minden új dologgal. De ezt csak közösen lehet megoldani, és nem ellenségeskedés alapján. Mindenkinek közös érdeke, hogy működjön a dolog.

 • Krinyo
  2012-04-25 08:46
  Előzmény: mento

  A mi megyénkben egyetlen embert vettek át a betegszállítóktól, a munkarendnek megfelelően ő sem lesz ott mindig. Ezen kívül OMSZ-os dolgozó lesz még azt hiszem egy fő, aki ha minden igaz csinált már ilyet. A többiek nem értenek hozzá. Egy másik megyében olyat is felvettek, aki most tanulja, hogy mi az a számítógép. OMSZ dolgozótól hallottam. Kell ehhez még valamit hozzáfűzni?

 • Krinyo
  2012-04-25 08:39
  Előzmény: mento

  Na ez meg a másik baj. :) Nincs alul, meg felülrendeltség. Az OMSZ túl sokat képzel bele a rendelet által ráruházott feladatba, többek között nincs utasítási jogosultsága! Együtt kellene dolgoznunk, nem pedig az OMSZ-nak diktálni dilettáns módon, talán akkor a betegszállítók is másképpen reagálnának. De ez már a jogászok feladata lesz. Egyébként a betegszállítók ha akarták volna, egy közös lépéssel rég a porba nyomhatták volna az OMSZ-ot, hiszen rendelet szerint január 1 óta kellene ezt a feladatot csinálnia, 4 hónapig jópofaságból csináltuk mi. Ha felálltunk volna, elég nagy lett volna a baj.

 • Krinyo
  2012-04-25 08:32
  Előzmény: mento

  Egy szóval sem mondtam, hogy csak rosszabb lehet, sőt! Én örülnék a legjobban, ha jól lenne megcsinálva ez a centralizálás, mert valóban ki lehet belőle hozni jobb megoldást. De nem így, ilyen felkészületlenül. 5 ember fogja azt csinálni, amire eddig 10 is kevés volt, szerinted ebből nem lesz fennakadás? Vagy abból, hogy egy aktuális intézményi címlista nélkül akarnak elindítani egy útvonaltervező programot, amire az egész irányítás alapozva lesz? Ezt reklamálja mindenki, hogy ebből káosz lesz, és előbb tesztelni kellene. Nem azt, hogy ne próbáljuk máshogy csinálni. Én a változások mellett vagyok jóformán évek óta, csak az a baj, hogy látom, hogy ebből így nagy bajok lesznek az elején. És ez nekünk súlyos pénzekbe fog kerülni, ami a működést veszélyezteti. Ezt a másik oldalon nem hallgatja meg senki, pedig fejek fognak hullani érte. Az MBOE-ről megvan a véleményem, de ezt nem itt fogom kifejteni. :)

 • mento
  2012-04-24 19:35
  Előzmény: Krinyo

  Nem a frissen végzett jogász irányít, hanem a betegszállítás irányító, akinek van tapasztalata. Vagy azok is "hülyék", akiket a betegszállítóktól vettek fel? Érdekes meglátás. Vagy hatásos az MBOE által lenyeletett pirula?