hirdetés
 • lótetű
  2012-05-04 19:47
  Előzmény: Szoror

  Tisztában vagyok az árakkal, hiszen gyakorló háziasszony is vagyok! Emellett nagyonis borzolja a tollaimat az, hogy többet kell számolnom a beteg érdekében, mint egy szatócs boltban. Megnézték már, hogy a kiszereléstől függően, egy polyth.-ban részesülő beteg néhány napon belül 2-3x is el kell, hogy menjen a gyógyszertárba, mert gyógyszereit csak így válthatja ki!? Kérdezem én, ez "normááális"?

 • Szoror
  2012-04-27 15:15
  Előzmény: lótetű

  Azért az sem árt ,ha az orvos tisztában van az árakkal ,hogy a beteg a lakásköltségeinek rendezése után mennyit fordíthat étkezésre a 28 ezerforintos szociális segélyből? Aztán a zöld félét megvenni képtelen , falánk cukorbeteg milyen támogatásból kap legtöbbet ,mert én egyetlen külön támogatásról sem tudok? A túlsúly sokszor elhanyagolt pajzsmirigy alul működés következménye ,amit a házi orvos nem vesz észre! Néha a cukorbetegség is! A labor tól-ig határokat meg ne is feszegessük!

 • lótetű
  2012-04-26 21:06
  Előzmény: pollak

  Teljesen egyetértek azzal, hogy etikátlan a beteg számára legjobb gyógymódot megtagadni, ha a beteg hozzáállása nem megfelelő. A hozzáálláson kell változtatni! Ehhez kell a fent leírt, mérhetetlen türelmet és időt igénylő tájékoztató, oktató, útmutató orvosi, szakdolgozói munka, megfelelő odafordulás, empátia, mely képes a beteget a megfelelő irányba terelni és a helyes úton tartani.

 • lótetű
  2012-04-26 20:51
  Előzmény: Szoror

  Már bocsánat, de nem a cukorbetegeket gondozó, kezelőorvos dönti el azt, hogy kinek, mennyi a jövedelme, nem ő a felelős azért sem, hogy az illető cukorbeteg lett és erről nem hajlandó tudomást venni, nem tartja be a dietetikai szabályokat SEM. A leginkább támogatott betegcsoport éppen a diabeteses, főként az insulin kezelésre szoruló. A diéta betartása lényegesen olcsóbb, mint a diabetes szövődményeinek kezelése. Ehhez azonban a beteg részéről betegségbelátás, önuralom, együttműködés kell. Az orvos, dietetikus dolga, hogy széles körű tájékoztatást adjon a betegség,a kezelés mibenlétéről, életmódbeli útmutatást is nyújtva, a szövődmények megelőzését is szolgálva. Mi ez a háborgás? A dohányos tüdőbeteget nem ajnározzák annyira, mint az elhízott, italozó, falánk cukorbeteget. A kritikátlan, mozgásszervi betegségben szenvedő testépítővel szemben sincs elsőbbsége a RA-ben, Bechterew kórban szenvedőnek. Nekik is van gyógyszeres, diétás, életmódbeli javallat. Az ő gyógykezelésük sem olcsó, mint ahogyan semmilyen krónikus betegségé sem, és közel sem kapnak annyi pénzbeli támogatást, mint a diabetesek.

 • Szoror
  2012-04-24 11:49
  Előzmény: pollak

  Azt tapasztalom ,hogy nagyon sok gyógyító szánékú, politikai széljárásnak megfelelően foglal állást. Ahogy ezt a rokkantak ügyénél is látjuk. Mert a nagydarab kigyúrt kisebbségi hozzátartozó, az biztos rokkant. Az öltöztetésre ,mosdatásra szoruló mehet dolgozni,mert kell a statisztikához. A Szekszárdi rémtörténetet a tv is bemutatta,de az orvost nem szólalt meg! A 22.800 ból élő cukorbeteg mikor tud eleget tenni az elvárásoknak? Miről beszélünk, megfelelő táplálkozás címén ,hát a 48 ezres fizetésből nem jut semmilyen kajára ,fűtés időszakban. Nem minőségire ,hanem semmilyenre . Aki ezekkel az emberekkel akar fizettetni az életben maradásért ,az orvos?

 • pollak
  2012-04-24 08:44

  Nem tartom helyesnek,hogy éppen a legsúlyosabb cukorbetegek,az analóg insulinra szorulók esetében-még ha a beteg compliance nem is jó-nemcsak hogy egy kevésbé hatékony szert adnánk,hanem még keményen meg is fizettetnénk az életben maradás árát.Remélem,nem lesz olyan magyar orvos,aki ilyenre vetemedik.Ha mégis, az orvosi kamarának etikai vizsgálatot kell indítania,és alaposan át kell gondolni a dolgot.