hirdetés
Kapcsolódó cikk: Válasz az orvos levelére »
 • Szoror
  2012-05-19 05:33
  Előzmény: lótetű

  Ember nem tudja miért van az ,hogy a tudomány arról papol,hogy a betegségek 60-80 %-a lelki eredetű, és még mindig nem úgy áll össze egy területi szakrendelés ,hogy 3 pszichológus ,1 szakorvos az arány! Akkor ez a rendszer nem a betegek érdekét szolgálja hanem az orvosét? Aki persze nem tudja kezelni a pszichoszomatikus betegek tömegét. A cukorbetegek problémája engem is bosszant,nem értem miért nem hoz magával ennivalót vizet. Az egészségről ,anatómiáról, élettanról pedig semmi oktatást javulást nem látok. Bizonyára volna rá idő a 12 év alatt,de kinek érdeke?

 • lótetű
  2012-05-16 20:51
  Előzmény: Szoror

  Beszélhetnénk itt az állandóan "úgy érzi, nagyon beteg" pánikbetegekről, szomatizálókról akikhez naponta száll ki az ügyelet, kap egy i.m. Rivotrilt és már jól is van -ehelyett nem kellett volna szétzúzni a psychiatriai ellátó apparátust. A betegszállítóval utaztatott beteg (bár igaz, hogy ez a rendszer nem működik olajozottan), miért nem készít néhány szendvicset, innivalót a biztonság kedvéért?! Sokszor inzulinos cukorbeteg egy falat étel, egy korty innivaló, egy fillér és persze inzulin nélkül, éhgyomorral indul útnak, holott tudja, hogy vizsgálatai akár fél napig is eltarthatnak. Sokszor ezzel a manipulációval vívnak ki maguknak soronkívüliséget a rendelésen, de sokszor az SBO-on kötnek ki!

 • lótetű
  2012-05-16 20:33
  Előzmény: Szoror

  Igenis ugráltatás több napos panasszal sürgősségi ellátást igénybe venni. A láz fogalma 38 Celsius foknál kezdődik, alapvető, hogy MINDENKI tudja, hogyan kell lázat csillapítani és, hogy mikor kell! Ez valóban általánosságban csak tünet (,mert van ugyebár centralis hyperthermia is). Az alapvető baj az általános műveletlenség, amellyel manapság figyelmen kívül hagyják a többi, lázat kísérő tünetet. A most 98 éves Nagyanyám többet tud erről, mint a mai "naccságos" anyukák többsége! Másrészt volt olyan hypertoniás betegem, aki hajnali 3 órakor nem bírta tovább a szédülést, mely a vérnyomáscsökkentők mellé elfogyasztott fél liter whisky-vel köszöntött rá! Hasonló eseteket, nemcsak én, hanem minden ügyeletet teljesítő kolléga százával tudna sorolni!! Ez egyáltalán nincs megfizetve, nemhogy "jócskán"!

 • Szoror
  2012-05-16 15:15
  Előzmény: neman

  Először is nincs ingyen az orvos "ugráltatás" ,hanem egy előre jól megfizetett szolgáltatás miatt kell kimenni. Az éjszakai láz bizonyára valaminek a tünete ,a lázat nem elnyomni ,hanem az okot kezelni kellene,mi így tanultuk. Miből gondolja a hozzászóló,hogy másnap lesz házi orvos ? Hol él, Budapesten? Mert nálunk egy hétig nincs házi orvosi rendelés. A szállítás ebben az országban része a gyógyításnak ,mert másképp nem tud hozzájutni a beteg.

 • neman
  2012-05-15 21:51
  Előzmény: Szoror

  a szállitás nem egészségügyi szolgáltatás.. a világon sehol nincs olyan, hogy háromnapos panaszokkal éjjel az ügyeletet zargassák - vagy, ha igen, komolyan meg kell fizetni..... a világon nincs olyan, hogy 38 fokos lázhoz éjjel az orvos kimenjen, mert felesleges, a lázcsillapítást követően, másnap a családorvos ellátja a jól ismert betegét ezer éjszakai példa van arról, hogy nagyon sokan kihasználják azt, hogy ingyen ugráltathatják az eü. személyzetet

 • Szoror
  2012-05-15 17:59
  Előzmény: nagymajor

  Ez csak a jéghegy csúcsa! Az egészség ügy fordítva ül a lovon! Milyen hozzá állás ,hogy : "egyrészt a legtöbbet veszik igénybe, másrészt igen gyakran hívják ki a mentőket, betegszállítókat ill. az ügyeletet.." ? Beteg akkor veszi igénybe a szolgáltatást amikor úgy érzi beteg! Hát pont azt próbáljuk elérni ,hogy mielőbb jelentkezzen a problémájával ,ne akkor jöjjön amikor már nem tudunk segíteni? Ha pedig gyakran jön ,az selejtes ellátást is jelezhet! A betegszállításhoz meg joga van ,mert ha nem tud másképp hozzájutni az ellátáshoz, akkor szállítani kell. Az egészség ügynek nem panaszkodni kellene, a betegre , a szállításra ,hanem megoldani a szolgáltatást. Panaszra azoknak a betegeknek van okuk ,akik egész napot várnak arra elesett ,éhes, fáradt állapotban ,hogy haza szállítsák őket.

 • nagymajor
  2012-05-15 08:04

  Felháborítónak tartom, hogy a weborvos egy ilyen ellenőrizetlen állításokon alapuló panaszos levelet közöl. Ezek a "panaszosok" okozzák a legtöbb kárt a magyar egészségügynek, mert egyrészt a legtöbbet veszik igénybe, másrészt igen gyakran hívják ki a mentőket, betegszállítókat ill. az ügyeletet... általában teljesen indokolatlanul. Az indokolatlanság bebizonyításakor pedig a legképtelenebb vádakat találják ki az őket ellátók ellen. Nem állíthatom bizonyossággal, hogy nem történik soha olyan eset, amikor a túlterhelt és kiégett orvoskollégák néha nem bánnak indokolatlanul "keményen" az ilyen beteggel, de ez nem megérthető?!- csak nekünk, egészségügyieknek kell folyamatosan "angyalt" játszanunk ebben az agresszív betegvilágban?!