hirdetés
 • nagymajor
  2012-09-20 18:53
  Előzmény: Szoror

  Nem hiszem, hogy egy ilyen- tipikusan szoci hozzászóláshoz még érdemes lenne kommentárt fűzni. hajrá, akkor menjünk vissza a "munkás- igazgatók" és a proletárdiktatúra rendszeréhez!

 • Aureus
  2012-09-11 09:23
  Előzmény: Szoror

  A hozzászólásában semmi érdemleges nem hangzott el. Én meg inkább azon a véleményen vagyok, hogy nem kellene leszólni azokat akik külföldre távoznak, egy könnyebb és jobb élet reményében. Ha Ön úgy gondolja, hogy ezek az emberek harácsolni mennek ki, szívesen "átadom" csak 1 hónapra a 3 gyerekem, meg a nettó (emelés után) 110ezres keresetem. Lehet próbálkozni a megélhetéssel. Így hátha átérzi, miért is megy ki sok kolléga.

 • neman
  2012-09-09 22:38
  Előzmény: Szoror

  Más megoldás nincs is, csak az, hogy mindenki kivándoroljon ? Semmiféle társadalmi közmegegyezés nem lehetséges ? Mert, ha az egészségügyi dolgozónak (nővérnek, asszisztensnek és orvosnak is) megemelik a bérét, az közfelháborodást szül ? Sok szempontot lehet figyelembe venni egy-egy munkakör (anyagi) értékelésénél is. Mert ugye egyenlő munkáért egyenlő bért - ha ezzel egyet értünk, akkor magasabb szintű/nehezebb munkáért magasabb bér is jár.. Csak néhány szempont, ami idevág, segíthet a megítélésben: éveken-évtizedeken keresztüli tanulás (életen keresztüli is), éjjeli/nappali/hétvégi és ünnepnapi munkavégzés, rendszeres kötelező túlmunka végzés - orvosok heti 48 órára kötelezhetők, talán egyedüliként az országban, máshol 40 órás a munkahét-, folyamatos stressz a munkavégzés alatt, azonnali gyors, súlyos döntések miatt, rendszeresen kritikus és/vagy zavart és/vagy elesett állapotú betegek ellátása, állandó fertőzés veszélyének, egészségkárosodás lehetőségének kitéve, alkalmasint rendszeresen el is szenvedve, .. Ezek is szempontok ? Nem ? Tessék akkor jönni nővérnek a közkórházba, dolgozni az elesett beteg ellátása közben anyagcsere végtermékek szagával, váladékok takarításával, tetűirtással... Megterhelő, és még veszélyes is elhiheti. A felelősség említése rossz szájízt kelt ? Ne keltsen. Az a tudás, energia, amit éveken - évtizedeken át összegyűjtve elsősorban mindig mások helyzetének jobbítására ad az egészségügyi személyzet - nem érdemel elismerést ? Talán mégis. Meg kellene ezt is gondolni. Vannak más kultúrák, országok, ahol ezt látják, elfogadják és meg is becsülik. Egyetlen súlyos ellenvetés az Ön eddigi megnyilvánulásával szemben: kérem ne hangolja mások véleményét azzal, hogy 20-30x-ros fizetéseket emlit. Mert ez több mint félrevezetés. (Nyugdij előtt álló közkórházi főorvos több szakvizsgával, havi 30 túlórával, kb 60-70 órai éjszakai otthoni telefonügyelettel most 230.000 Ft nettót visz haza. Egy hónapban egy kétnapos nyugodt hétvégével.. Ezt a keresetet lehet soknak tartani. Szerintem továbbra is nagyon kevés.. Ha figyelembe veszi a fenti szempontokat. De biztosan nem lehet 20-30x-ros igényt említeni !!!)

 • lótetű
  2012-09-08 22:48
  Előzmény: Szoror

  Ezt most nem egészen értem. Ön úgy gondolja, hogy a tanulatlan udvari munkás "udvaros" részesüljön ugyanolyan bérezésben, mint az, aki, ha az orvost vesszük alapul, 15 év alatt, érettségizett, diplomát, majd szakvizsgát szerzett? Az ő szüleik nem koplalták meg ezeket az éveket, mert az általános iskola elvégzése után már kereső tevékenységet folytattak. Hogyan von párhuzamot a két dolog között (hacsak nem minden beteg diplomás)?!

 • Szoror
  2012-09-08 09:26
  Előzmény: Aureus

  Egyet értek! A megoldás az ,hogy kivándorol az orvos ,a kohász ,a tanár, az informatikus ,a takarítónő , a nyugdíjas ,azt itt hagyjuk üresen a hazánkat? Azt az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt Hegye-shalom környékén!!

 • Aureus
  2012-09-07 09:56
  Előzmény: Szoror

  Hadd idézzek be egy másik hozzászólást: "A külföldi orvosi bérek és megélhetési költségek összehasonlítása a belföldi bérekkel és a képzés költségeivel azt a lehetőséget vetik fel,hogy a frissen végzett orvosok jobban járnak, ha diploma után még egyedülállóként külföldre mennek.A kinti bérükből az első két-három évben visszafizetik a képzési költségeiket. Utána pedig egyáltalán nem jönnek haza.Általában úgyis harminc éves kor után alapítanak családot a diplomások. Aki viszont itthon marad, vagy "ingázik" gazdaságilag és magánéletében mindenképp ellehetetlenül.Jövendő családjuk egzisztenciáját húsz évre előre meg kellene terhelni a kötelező itthoni 10-12munkaév letöltésével.Emellett kellene még otthont teremteni,gyerekeket nevelni. Ebből következik,hogy a hallgatói szerződés miatt már nemcsak orvosokat,hanem a következő generációt is elveszítjük. Az elvándorlók gyermekei már kint fognak születni és valószínűleg sokuknak csak egyik szülője lesz magyar." Nem minden orvos, eü dolgozó harácsolni megy ki külföldre, és a zsebeit tömni. Hanem azért, mert teljesen ellehetetlenül mindenféle téren. Nem őket kell hibáztatni amiért elmennek, hanem azt az összeg pártot, államvezetést, akik benne voltak az elmúlt 30 év politikai vezetésében, akik hagyták SZÁNDÉKOSAN elzülleszteni nem csak ezt a szakmát, hanem az egész társadalmat, kifejezetten azzal a céllal hogy egymásnak ugrasztja itt élő polgárait.

 • Szoror
  2012-09-07 07:55
  Előzmény: lótetű

  A betegek is tanultak ,az ő szüleik is koplaltak ,hogy felneveljék őket. Nem tartom normálisnak azt a szemléletet ,hogy én mindenható ,had kapjak 20 szor ,30 szor annyit mint ők,mert én megérdemlem.

 • lótetű
  2012-09-06 17:52
  Előzmény: Szoror

  Valamilyen okból a hozzászólásaim duplán mennek el -elnézést kérek érte, főleg, ha újra megtörténik. A pénz fontosságáról szerettem volna még egy gondolatot megosztani:nem azért tanultunk/tanulunk annyit, a szüleink nem azért koplalták meg a taníttatásunkat, hogy éhbérért dolgozzunk, a családunk fenntartásáért még mindig hozzájuk járjunk kuncsorogni. Hazaszeretettel nem lehet kifizetni a gázszámlát, a gyermekek iskoláztatását (stb.).

 • lótetű
  2012-09-06 17:44
  Előzmény: Szoror

  Jó, hogy hangosan gondolkodik, mint sokan még, de sajnos nem elég hangos ahhoz, hogy az illetékesek meghallják, és tegyenek is végre valamit!

 • lótetű
  2012-09-06 17:44
  Előzmény: Szoror

  Jó, hogy hangosan gondolkodik, mint sokan még, de sajnos nem elég hangos ahhoz, hogy az illetékesek meghallják, és tegyenek is végre valamit!