hirdetés
 • honagi
  2012-09-27 16:20
  Előzmény: Diana

  pontosan így van és ez annyira elkeserítő....de ahelyett, hogy összefognánk, csak sírunk,panaszkodunk, senki nem teszi amit a szlovákok...ott érdekes módon lett pénz, mikor az orvosok letétbe tették a felmondásukat.A mieink még ebben sem tudtak egységesek lenni, rólunk, ápolókról nem is beszélve.együtt kéne fellépni egységesen és nem megalkudni meg szép csendesen külföldre párologni, amit maximálisan meg is értek egyébként.

 • Diana
  2012-09-27 15:32
  Előzmény: honagi

  Én örülök, hogy van kb. kétévente új minimumrendelet, legalább a jogalkotókat nem kell kirúgni feladathiány miatt.:) Egyébként nevetsége ez az egész. Nem felel meg szinte senki és semmi, mégis hagyjuk csak így tovább a dolgokat, hiszen amíg van az osztályokon egy ápoló meg egy orvos, van kivel elvégeztetni a munkát. Az ANTSZ meg újra és újra meg fogja hosszabbítani az ideiglenes engedélyeket, ahogy ezt eddig is tette. Mégis ki vállalná be, hogy bezárat egyes egységeket, netán intézményeket? Bezzeg, ha kimennek egy büfébe, és találnak egy nem megfelelő hőmérsékletű hűtőt vagy koszos vágódeszkát, gyorsan bezáratják az egységet, a működtetőt meg megvágják néhány százezerre... Vagy tegyük fel átlépem a sebességkorlátokat (ebben az esetben a maximumlimiteket)-csak mert eszetlenül ott felejtenek egy 40-es táblát az országúton, ahol már 3 hete a kutya sem dolgozik, nemhogy útfenntartók - jön a pénzbírság, büntetőpontocska, rossz esetben ugrik a jogsi....ahelyett, hogy kicsit átírnák azokat a fránya szabályokat.. A "fontos" emberek addig úgysem értik miről beszélünk, amíg a saját vagy a hozzátartozójuk bőrén nem tapasztalják a negatív hatásokat. Ami meg ugye kétlem, hogy megtörténne. Mert a kórházba kerüléskor lecsavarodik a piros szőnyeg, külön szoba rendelkezésre bocsátva, vigyázba állítva az összes orvos-ápoló, külön nővér kirendelve (nem baj, ha a másik 25 betegre csak egy marad)..stb. Nem ám a valóság: 6 -8 ágyas kórterem, egy műszak alatt jó, ha kétszer van ideje a személyzetnek ránézni a betegre, fekszik a szennyezett pelenkában, ágyneműben órákig, nem kap időben enni-inni, nincs orvos, mert az az egy épp súlyosabb esetet lát el, nincs fájdalomcsillapító, órákig kell várni a hideg folyosón a betegszállítóra...hosszan lehetne folytatni, de nem érdemes.

 • honagi
  2012-09-25 21:40

  Érdekes, mivel egyetlen kórház sem felel meg, ezért vigyük gyorsan még lejjebb a szintet, ami már így is a béka segge alatt van.Ki véd meg engem, ha hibázok, mert képtelen vagyok egymagam negyven beteget eszköz , anyag, idő és fizikai erő hiányában ellátni?Mit csináljak a saját lelkiismeretemmel?és az ápolói és orvosbéreket nem a külföldi bérekhez kell viszonyítani, hanem a magyar viszonyokhoz-hangzik el a cikkben.hát, ahhoz képest is sereghajtó ez a bér.Nem véletlen, hogy elmennek nagyon sokan és elmennek egyre többen.majd akkor milyen megoldást találnak?sok év alatt kinőtt kiválóan képzett embereket honnan gondoltak pótolni máról-holnapra?Én mindig azt hittem, ami hiánycikk, az értékes és drága. hát, ez nem eléggé, úgy látszik. szálljanak már alá döntéshozók egy kicsit a való világba,hogy min megy keresztül ma egy beteg ember és az őt kiszolgáló személyzet!!