hirdetés
 • ektid
  2012-12-04 20:00
  Előzmény: cica13

  A MESZK nem érdekvédelmi, hanem érdekképviseleti munkát végez a kettő nem keverendő össze!!! Az érdekvédelem a szakszervezetek feladata, de hol vannak?

 • analitikus
  2012-11-26 22:44

  A nem technikai okok miatt kimaradt, de méltánytalanul alacsony bérkiegészítést kapó diplomás egészségügyi dolgozók bérét mikor fogják rendezni? A kamara tett egy kijelentést, hogy a júliusi béremelést csak első lépcsőnek tekinti és azon lesznek, hogy a nem eü. végzettségű, de eü-ben dolgozó egyéb diplomásokhoz (vegyész, pszichológus, biológus stb.) hasonlóan az eü. végzettségű diplomások (diplomás ápolók, gyógytornászok, laboratóriumi analitikusok) is megkapják a 31000 Ft-os bérkiegészítést. Úgy látom ez januárban sem fog megtörténni, ezért érdemes volt munka és család mellett, szabadidőt feláldozva éveken keresztül tanulni. Köszönjük MESZK! Ezért fizethetjük a kötelező tagsági díjat!

 • pannonm
  2012-11-20 15:10

  Arról senki nem beszél,hogy van egy pár ezer betegszállító is kis hazánkban,és ők sem kaptak fizetés emelést. Direkt úgy lett a jogszabály megalkotva,hogy kimaradjanak belőle. Q...va okos ez a kormány!!!! A törvény imigyen szól-a tróger munkát végző betegcipelő is egészségügyi dolgozó,függetlenül a cégének a tulajdoni formátumától!

 • cica13
  2012-11-20 13:44

  Örömmel vettük tudomásul.,hogy a szociális szférában is megszavazták a béremelést, de a diplomás ápolók és a pályakezdők bére még most sincs rendezve. A MESZK mint érdekvédelmi szervezet léphetne ez ügyben, amire ígéretet kaptunk a béremelés első fázisánál. Azt ígérték hogy szeptemberben rendezik a kimaradtak bérezését. Vannak olyan intézmények ahol a szakápoló többet keres a diplomásnál!

 • vertes4283
  2012-11-19 10:38

  Szépen hangzik, hogy béremelés! De!A védőnők párezres tábora sem kapott semmit. A kártyapénzt emelték, amire a munkáltató azt mondta, hogy az alapellátásra az idén nem kaptak pénzt, így ez az emelés a dologi kiadásokra megy. Van egy új bértábla, a 2.számú melléklete az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozik ugyan, de az indoklás ugyanaz, az alapellátásban dolgozókra nem vonatkozik. /Megjegyzem, az én esetemben havi bruttó 3000 Ft lenne az emelés./ Hol van hát a 25000 Ft béremelés?

 • eva40
  2012-11-17 22:40
  Előzmény: Vicuska

  Tisztelt Foglalkozás-Egészségügyi orvosok, szakdolgozók! Mélységesen felháborít, és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom, hogy a fogl.eü.dolgozók kimaradtak, és látszólag továbbra is ki fognak maradni a béremelésből! Kérdésem, hogy hol vannak az érdekképviseletek, miért nem emelik fel a szavukat értünk?! /szakmai kamarák,Szakmai Kollégium!!/ Az igaz, hogy a Fogl.Eü.Alapszolgáltatás zöme vállalkozóként működik, de nagyon sok az ágazatban KÖZALKALMAZOTT-ként foglalkoztatott munkatárs! Rájuk nem vonatkozik az uj közalkalmazotti bértábla ???Valaki próbáljon már tenni ezen a területen dolgozókért is!! Vagy ha nincs ránk szükség, akkor mondják ki az illetékesek, de így hogy béremelésnél sehova sem tartozunk /nem vagyunk E-alapból finanszírozottak, nem vagyunk alapellátás/A jövő évi béremelésnél milyen indok alapján maradunk ki! Talán közalkalmazottak sem vagyünk, vagy eü.dolgozók sem?

 • weljan
  2012-11-17 17:56
  Előzmény: Vicuska

  A baj az, hogy nem a finanszírozás egészét rendezik, hanem aktuális helyzet szerint itt-ott ekkor-akkor, ha jut ennyi-annyi. Azaz például nem a HBCS részeként jut el a többletpénz vagy az elvonás a kórházhoz (a habcs pont forintértéke most, 2007 nyara óta 150.000.-. Ha lenne 180.000.- akkor a különbözet lehetne a több bér, több gyógyszer, több légkondícionáló vagy több akármi forrása. Ha meg elvonogatnak, akkor a 150.000.- helyet küldenének 145.000.-t, oszt jónapot.

 • Vicuska
  2012-11-17 12:47

  Júliusban kimaradt a közalkalmazott foglalkozás egészségügyes, most novemberben úgy néz ki szintén, de januárban mit mondanak miért. Állami kórházban dolgozunk közalkalmazottként. ez már diszkrimináció ha most sem kapunk. Az országban szerintem nem egyedüli eset. Valaki már mondhatna valamit, miért ez a megkülönböztetés? Mi nem végzünk jó munkát? hisz a megelőzésre teszik a hangsúly. Mi ezt a feladatot is végezzük.Lehet, hogy csak költői kérdések.