hirdetés
 • Szoror
  2013-01-25 04:21
  Előzmény: drzsoter51

  Ha ez kérdés volt. Élvezze a jól megérdemelt nyugdíját, termeljen magának ,családjának egészséges élelmiszert ,ha módja van rá. Ezzel nagyon sokat tesz saját magáért és értük. Nálunk 20 éve nincs orvos a faluban,csak hetente egy szer délután pár órában. Az emberek megszokták ,hogy akkor mennek az idült nyavalyáikkal. Akut estben ,van mentő ,ügyeletes orvos ,tehát mindent meg lehet oldani. Az időseket gondozó is sokat tud segíteni, azzal a felvilágosítással amivel az iskola még mindig adós, így a csip- csup ügyekkel nem zaklatják az orvost.

 • drzsoter51
  2013-01-24 20:09

  Ki tudja megmondani mi a teendőm:64 évesen nyugdíj mellett dolgozom körzeti ápolónőként közalkalmazotti jogviszonyban napi 6 órában. Mit kell tennem, mit várhatok? Amennyiben megszűnik a jogviszonyom a körzet szakképzett ápolónő nélkül marad.

 • neman
  2013-01-22 22:41

  "Még mindig nincs tisztázva azonban, milyen módon küszöbölik ki a továbbfoglalkoztatott dolgozók esetében a kieső nyugdíjat." Vagyis ugrás a lichthofba ? Az ígéret szép szó, minden bizonnyal be is tartják - vagyis senki nem jár rosszabbul, aki továbbdolgozik. Viszont úgy kénytelen (mert erre szorítják határidővel) aláírni, hogy a következmények nincsenek tisztázva. A nyugdíj szüneteltetésénél - majd - végleges visszaigénylésnél, ha a munkát abbahagyja a továbbdolgozó - biztosítva lesz-e a valorizáció. Közben a "senior díj" alkalmazása esetén ANNAK a valorizációja biztosítva lesz-e. Mert ha igen, semmi értelme a dijak átnevezésének (nyugdijról senior dijra), ha meg nem, akkor mégis hátrányosan érinti a továbbdolgozót.. Nem túl sok energiát fordítanak erre? Annyi megoldandó feladat lenne a betegellátásban.. Ésszerű csak az ágazati mentesség lenne. Papirok, megalázó kérelmek helyett.