hirdetés
 • 0Kriszta0
  2013-12-16 12:39

  Infravörös fénnyel vizsgálják a gyógyszereket. Hazánkban az a készítmény számít hamis gyógyszernek, amelynek vagy az azonossága, vagy az eredete, az előtörténete hamisan lett feltűntetve. Így az egyébként eredeti, ám forgalombahozatali engedély nélküli gyógyszert is hamisnak tekintjük. Dr. Horgos József, a Wesslig laboratórium minőségbiztosító gyógyszerésze a gyógyszerhamisítást kiszűrő analitikai technológiákat kutatja, kollégáival egy olyan új módszert alkalmaznak, amelynek segítségével már nagykereskedelmi raktárakban is el lehetne végezni a gyógyszerek szűrését. Bővebben: http://laboratorium.hu/gyogyszerek-gyogyszervizsgalatok-term ekfelszabaditas/infravoros-fennyel-a-hamis-gyogyszerek-ellen /

 • Szoror
  2013-03-12 06:35

  Gyógynővények " gyártói nem kérték az átminősítést, április 1-én már nem lesznek kaphatók a patikákban és egyéb árusítóhelyeken" ? Ez komoly a gyógyszer maffia miatt az olcsó természetes és ősi gyógyszereinket kitilthatják ? Akkor itt már bármit meglehet csinálni ,csak tömjük a kihasználoink zsebét?

 • adatvedelem
  2013-03-08 09:05
  Előzmény: adatvedelem

  Az Indiai gyógyszeripar nagyon szeretne részt venni a világpiacon. Ezért az egészségre káros, illegális gyógyszergyártás ellen halálbüntetést vezettek be. Indiában SMS-ben le lehet ellenőrizni bizonyos gyógyszerek eredetiségét a dobozon található kód elküldésével. Sajnos egy szegény indiai gyár nem tudja megfizetni egy EU-s engedélyezési eljárás euro millióit, ezért nem tud betörni pl. a magyar piacra. Kénytelen kiszolgáltatni magát olyan nemzetközi cégeknek, akik olcsón felvásárolják az Indiából a hatóanyagot és a maguk neve alatt adják el - ugyanakkor hangosan SIRNAK és hamis gyógyszert kiáltanak, amikor ugyanez a gyógyszer postán beérkezik az országba.

 • adatvedelem
  2013-03-08 08:57

  A hírekben elhallgatják, hogy a vizsgált gyógyszerek 18%-a volt az egészségre káros hatású és 60% volt a hamis. Mit is jelent ez? Pl. Indiában a magyar ár 1/10-éért készítenek el egy gyógyszert, de a gyógyszergyár nem kéri a GYEMSZI-től az engedélyt - ergo, aki megrendeli magának, az hamis gyógyszert rendel és esetleg forgalmaz. Ha ugyanezt egy gyógyszergyár teszi és itthon becsomagolja majd 10 szeres áron eladja, akkor az már rendben van. Mit lehetne tenni a hamis gyógyszer forgalmazása ellen. Egyszerű, a leginkább keresett gyógyszerek esetében el kellene törölni a vénykötelességet - akkor mindenki simán megvenné a sarki patikában. Látható, hogy milyen érdekek mozdulnak meg ez ellen, hogy a betegek "kézből egyenek" csókolgassák az orvosok kezét a felírásért. Az állam már 2009 óta szabotálja az Alkotmánybíróság ítéletét (azóta egy másik ítélet újból felszólította az államot az előbbi betartására) és hagyjon fel azzal, hogy 10 millió emberről élete végéig összegyűjti a személyes gyógyszerfogyasztási adataikat. E mocskos aljasságot nem hajlandó abbahagyni az egészségügyi kormányzat, sőt ez elektronikus vény bevezetésével ki akarja terjeszteni a vény nélküli gyógyszerekre is. Az ÁVH-ra hajazó aljasság ellen tenni kellene valamit.