hirdetés
 • Fedap
  2013-04-03 12:05
  Előzmény: weljan

  NEM a humándiagnosztikai munkatársakkal van elsősorban a gond, bár ott is illene átadni a helyet a fiataloknak, mert ez LENNE normálisan az élet rendje. Miért nincs fiatal? Megmondom: mert álláshalmozó, nyugdíjas korúaktól nem lehet megszabadulni. Olyanoktól, akik úgy váltak "pótolhatatlanná", hogy nem neveltek ki utódokat. És most ezek akarnak a közvetlen betegellátásra vonatkozó szabályokba kapaszkodva újra bebetonozódni. Menjenek békével, Ámen.

 • weljan
  2013-04-02 20:25
  Előzmény: Fedap

  Mi a baj a vegyészekkel, biológusokkal? Ha pl. egyedüli diplomásként egy biológus vezeti a kórhátz laborját?

 • Fedap
  2013-04-02 01:01

  A nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásával kapcsolatban néhány gondolat. 1. Jó lenne, ha a mentesség csak és kizárólag betegellátásban dolgozó, egészségügyi végzettségű dolgozókra vonatkozna. (Biológusokra, vegyészekre, stb. nem.) 2. Ilyen is van: XY, egyszerre két eltérő intézményben közalkalmazotti státuszt betöltő professzor trükkje a következő. Állítása szerint őt csak az az egyetem nyugdíjazhatja, ahol prof. emeritusként alkalmazzák. Kis híján hetven éves, de esze ágában sincs a MÁSIK MUNKAHELYÉN sem lemondani a felsővezetői státuszáról. NEM betegellátásban dolgozik. Természetesen a jelenléti ívet párhuzamosan két helyen vezeti. Jó lenne, ha már valaki venné a fáradságot, hogy megnézné, ki, milyen címen vesz fel DUPLA bért el nem végzett munkáért. Még mielőtt kihullanának a szekrényekből a csontvázak és a Nokiás dobozok...

 • weljan
  2013-03-29 20:09

  A sokféle lehetséges jogviszony sok lehetőséggel kecsegtet ... A legszebb az "önkéntes segítő", ami magyarán az ingyenmunkát jelenti. Ez bizony nem lehetne szokás. Hacsak nem azért, hogy legalább a hálapénzhez hozzájussunk. Arról nem is szólva, hogy ha valaki több munkáltatónál többféle jogviszonyban dolgozik, sőt, mundjuk mint egy BT van jelen, azaz a neve csak másodlagosan jelenik meg, akkor bizony az összes törvényes munkaidő jogszerű figyelése aligha lehetséges. Szerencsére, hiszen, ha figyelnék, akkor még jelentősebb dolgozóhiány válna nyilvánvalóvá, és még több fiatal orvosi áll kopna fel.