• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Egyesített erők a diabétesz ellen

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Stratégiai együttműködést indít a Boehringer Ingelheim és az Eli Lilly.

A két nagy múltú vállalat úgy döntött, hogy közös diabétesz portfoliót hoz létre, amely négy, közép- és végső fejlesztési stádiumban lévő hatóanyagot foglal magában. Céljuk, hogy együttes erővel olyan modern antidiabetikus terápiákat fejlesszenek ki, amelyek megoldást jelenthetnek a globálisan egyre nagyobb problémát jelentő cukorbetegségre - tudatták közleményben.

Egyesítve a Lilly 85 éves szakmai tapasztalatát a cukorbetegség gyógyításában a Boehringer Ingelheim innovatív megoldásaival, sikerült létrehozni az egyik legteljesebb és legígéretesebb diabétesz portfoliót, amely több terápiás alternatívát is kínál a betegek és orvosaik számára. A stratégiai együttműködés a két kutatásorientált vállalat két-két hatóanyagát érinti, valamint egy ötödik hatóanyag is szerepel opcionálisan a megállapodásban, amelynek fázis II-es vizsgálatait egyelőre a Lilly végzi. A megállapodás értelmében ezen molekulák fejlesztése és kereskedelmi forgalomba hozatala mostantól közösen történik.

„Nagyon örülünk, hiszen a Boehringer Ingelheimmel folytatott korábbi együttműködésünk is sikeres volt" – mondta John C. Lechleiter, Ph.D., a Lilly elnök-vezérigazgatója. „A közös munka eredményeként a gyógyszeripar egyik legátfogóbb diabétesz kutatás-fejlesztési programját hozzuk létre. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Lilly számára, hogy kiszélesítsük a cukorbetegségben szenvedők számára rendelkezésre álló gyógyszer-kínálatunkat, és erősítsük pozícióinkat a cukorbetegek ellátásában."

„A Boehringer Ingelheim és a Lilly stratégiai szövetsége a cukorbetegség terápiájában meghatározó, ezáltal a Boehringer Ingelheim új terápiás területre lép be olyan innovatív hatóanyagokkal, amelyek eddig nem tartoztak a vállalat által kutatott és fejlesztett területbe. Ez az együttműködés előnyös mindkét fél számára, mivel a Lilly a cukorbetegség kezelésében szerzett tapasztalatát és fejlesztéseit egyesíti a Boehringer Ingelheim legmodernebb, késői fázisvizsgálatok stádiumában levő hatóanyagaival " - fűzte hozzá Prof. Andreas Barner, a Boehringer Ingelheim igazgatótanácsának elnöke.

A cukorbetegség visszaszorítása nagy kihívást jelent az orvostudomány számára, amely mintegy 285 millió embert érint világszerte, ebből több mint félmilliót hazánkban. Hozzávetőlegesen a betegek 90 százalékának 2-es típusú cukorbetegsége van, és a jelenleg alkalmazott gyógyszeres kezelési módok mellett a betegek egy része nem éri el a kívánatos anyagcsere-helyzetet, ezért az újabb kezelési lehetőségek kifejlesztésének különösen nagy jelentősége van.

Legolvasottabb cikkeink