• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Együttműködik az egyetem az AbbVie -vel

Gyógyszerpiac 2018.02.22 07:06 Forrás: Semmelweis Egyetem
Együttműködik az egyetem az AbbVie -vel

A biogyógyszerészeti vállalat első hazai egyetemi partnere a Semmelweis Egyetem.

Gyógyszerfejlesztésre, klinikai kutatásokra vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. vezetése. A vállalat első hazai egyetemi partnere a Semmelweis Egyetem - adta hírül az egyetem honlapja.

Egy együttműködési megállapodás mindig jövőbe mutat, olyan rögzített alaphelyzet, amiből idővel rengeteg minden fejlődhet. Két intézmény közti megállapodás olyan lehetőséget jelent, aminek megfelelő kihasználása a feleken múlik – szólt a megállapodás aláírása előtt Dr. Szél Ágoston rektor.

Dr. Bozzay Kinga ügyvezető igazgató ismertette, az AbbVie, egy nemzetközi, kutatás-alapú biogyógyszerészeti vállalat, amely nemrég ünnepelte az ötödik évfordulóját. Működésük legfontosabb pillére a kutatásfejlesztés, elsősorban olyan gyógyszerek, termékek kutatása, amelyek minél előbb piacra kerülhetnek, és a betegek gyógyulását szolgálhatják. A legfontosabb kutatási területeik közé tartozik az immunológia, ahol a vállalat erős alapokkal rendelkezik és ahol jelenleg is több mint 150 aktív klinikai vizsgálatuk van folyamatban, valamint az onkológia, amely területen 3,5 milliárd dollárt fektetett a cégcsoport kutatásfejlesztésre, és jelenleg 200 aktív klinikai kutatás zajlik.

Az Abbvie 170 országban van jelen, így széles földrajzi kiterjesztésben folynak a kutatások. A kutatásba történő beruházása és innovatív környezete révén olyan termékek felfedezésére és kifejlesztésére képes, amelyek a betegek legsürgetőbb egészségügyi szükségleteire nyújtanak megoldást. Az AbbVie jelenleg a Parkinson-kór és a sclerosis multiplex területén tevékenykedik, valamint kutatásokat végeznek Alzheimer-kórban is – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint az együttműködés lehetőséget jelent arra, hogy minél nagyobb számú klinikai vizsgálat minél gyorsabban és minél több beteg számára elérhető legyen. Magyarországon a Semmelweis az első egyetemi partner, akivel együttműködési megállapodást írtak alá – hangzott el.

Dr. Szász Károly kancellár örömét fejezte ki, hogy bővül azon cégek köre, amellyel az egyetemnek gyógyszerkutatás terén aktív kapcsolatai vannak. Jelen esetben olyan innovatív gyógyszergyárról van szó, ahol ugyan ma még kisebb a portfólió, de nagy az együttműködésben rejlő potenciál, így nagyobb lehet az egyetemen is érezhető gazdasági hatás, az itteni kutatási eredmények pedig azonnal eljutnak a céghez – mondta. Kitért rá, hogy az elmúlt 3-4 évben 37 konkrét szerződést kötöttek az AbbVie-vel. A most aláírt megállapodás az eddigi együttműködés tovább erősítését szolgálja – zárta gondolatait a kancellár.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink