• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt a Sanofi új globális kompetenciaközpontja

Gyógyszerpiac 2020.10.20 Forrás: MTI
Megnyílt a Sanofi új globális kompetenciaközpontja

A Sanofi így már öt telephelyen van jelen Magyarországon, és több mint 2000 magyar embert foglalkoztat.

Magyarország az alacsony adóknak, a jó beruházási környezetnek és a politikai stabilitásnak köszönhetően élen jár a beruházásokért folytatott éles globális versenyben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport új globális kompetenciaközpontjának megnyitóján. Szijjártó Péter felidézte, hosszú ideig tárgyaltak a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégcsoportjával, hogy hozza Magyarországra jelentős üzleti szolgáltató központját, amely hét nyelven nyújt pénzügyi, számviteli és munkavállalói szolgáltatásokat, és amely 350 embernek ad majd munkát.

A Sanofi így már öt telephelyen van jelen Magyarországon, és több mint 2000 magyar embert foglalkoztat - emelte ki.

A magyar gazdaság dimenzióváltását felgyorsította a világjárvány, a nagyrészt termelő tevékenységre alapozott gazdaságból tudásbázisra épülő, a kutatás-fejlesztési elemeket tartalmazó tevékenységre állunk át, és ebben a dimenzióváltásban az üzleti szolgáltató központok szektorának jelentős szerepe van - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A miniszter elmondta: Magyarországon jelenleg 120 üzleti szolgáltató központ működik, amelyek több mint 55 ezer embernek, főként diplomás, több nyelvet beszélő fiataloknak adnak munkát. Az üzleti szolgáltató központok biztosítják, hogy a magyar fiataloknak az itthon maradás előnyösebb, jobb alternatíva legyen a külföldi munkavállalásnál - tette hozzá.

A közép-európai térségben a szolgáltató központok terén Magyarország listavezető, az elmúlt egy évben 14 vállalat hozta ide üzleti szolgáltató központját, és jelenleg nyolc nagyvállalattal tárgyalnak erről - közölte.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Sanofi döntése tovább erősíti Franciaország és Magyarország kapcsolatát is. Mint mondta, a francia vállalatok a negyedik legnagyobb beruházók Magyarországon, és összesen 40 ezer embernek adnak munkát.

A miniszter úgy fogalmazott: ha valamikor, akkor most van jelentősége annak, hogy a gyógyszeripari vállalatok mely országok mellett döntenek, mely országokban bíznak annyira, hogy beruházásukat oda vigyék.

Elmondta azt is, hogy 435 millió forintnyi támogatást biztosítanak a Sanofinak a központ munkatársainak képzési programjaira.

Soóki-Tóth Balázs, a Sanofi Business Services Budapest Center vezetője ismertette, hogy a szolgáltató központ tavaly óta működik, jelenleg 200 munkatárs nyújt üzleti támogatást hét nyelven a vállalatcsoport számos európai és észak-amerikai egységének. A tervek szerint 2022-re 350-re nő majd a létszám. Olyan megoldásokon is dolgoznak, amelyek a robotizáció eszközeivel a manuálisan végzett folyamatokat automatizálják.

A hétfőn megnyitott új irodáról elmondta: a XIII. kerület újonnan épült üzleti negyedében kialakított központ világszínvonalú, a digitális csúcstechnológia vívmányai és az emberközpontúság is jelen van.

A Sanofi a világ 100 országában van jelen, több mint 100 ezer munkatársat foglalkoztat. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Legolvasottabb cikkeink