• Pollen
  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

   Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

MOSZ: ha október, akkor találkoznak

Gyógyszerpiac 2018.05.10 Forrás: Weborvos Szerző:
MOSZ: ha október, akkor találkoznak

A gyógyszerészeknek már rengeteg tapasztalatuk lesz az EESZT-ről, valamint a GDPR-ről.

Idén is megrendezik az immár hagyományosnak tekinthető gyógyszerésztalálkozót, tájékoztatta lapunkat dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke. Az október 12-14. között rendezendő XXVIII. Gyógyszerészek Országos Kongresszusa.

Az idei év új időszámítás kezdete a közvetlen lakossági gyógyszerellátás történetében. Ősszel már közel egyéves tapasztalatuk lesz a patikusoknak a folyamatosan megújuló és egyre szélesedő EESZT működtetésében. A személyes adatok védelméről és áramlásáról (GDPR) szóló uniós jogszabályi kötelezettséggel összefüggő feladatok is remélhetőleg addigra kikristályosodnak. Az egyedi gyógyszer-azonosítás bevezetése is egyre közeledik. Mindezekkel összefüggésben a patikusok informatikai igénye, felkészültsége, de egyben kiszolgáltatottsága is növekedni fog az elnök szerint, aki éppen ezért úgy véli, rendkívül sok megbeszélni valójuk lesz az országos kongresszuson. Az egyes témakörökhöz professzionális szakértői prezentációkat szerveznek, és bőségesen hagynak időt a kérdések átbeszélésére. A már megszokott módon három részből álló szabadon választható akkreditált program pontszerző elemei Farmakoterápia menedzsment pre-kongresszus (12 pont), MOSZ Ifjúsági Fórum (08 pont) és GYOK XXVIII (21 pont).

A kongresszus a kéréseknek eleget téve visszatér a megszokott környezetébe, a Balaton partjára, ezúttal Balatonalmádiba. A tapasztalatok szerint a gyógyszerészi kar számára a szakmai programok mellett rendkívül nagy jelentősége van a kollegákkal való találkozásnak, konzultációnak. Mindez feltételezi az előadások, kiállítások, a szabadidős programok és a szállás közös helyszínre telepítését, amire ideális helyszín a Balaton térsége. 

A MOSZ vezető testületei úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben készítik elő szakmai rendezvényeiket: a szövetség titkárságára telepített szervező gárda tagjai régi, aktív segítői programoknak.          

Legolvasottabb cikkeink