• Pollen
  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

  • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

   Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

 • utazás
  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Növekedésre számít a gyógyszergyár a magyar piacon

Gyógyszerpiac 2018.05.23 Forrás: MTI Szerző:
Növekedésre számít a gyógyszergyár a magyar piacon

A cég már most a világ második legnagyobb állategészségügyi gyógyszergyártója, de nő a humángyógyászatból származó bevétele is.

Megújította állatgyógyászati divízióját a német Boehringer Ingelheim gyógyszeripari cég, a Sanofi állategészségügyi üzletágával (Merial) tavaly megvalósított cserét követően a magyar piacon az üzletág 10 százalékos piaci részesedésének növekedésére számítanak - mondta Kopasz Gábor a divízió vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kopasz Gábor kiemelte, hogy a Sanofival történt üzleti tranzakciónak köszönhetőn az állatgyógyászati üzletág nettó árbevétele világszinten több mint két és félszeresére nőtt, elérve a 3,9 milliárd eurót. Hozzátette, a több mint 100 új gyógyszerrel, amelyek a társ- és haszonállatok betegségeinek megelőzését és kezelését teszik lehetővé, a korábbi 700 millió forintos forgalomról 2 milliárd forintra nőhet a vállalat árbevétele Magyarországon.     

A vezető felidézte, az új üzletág a Boehringer Ingelheim sertés és szarvasmarha vakcinából álló portfóliójának és a Merial kisállat (kutya, macska), baromfi és lovas portfóliójának egyesülésével jött létre. A cserekor a Boehringer Ingelheim vénynélküli portfoliáját adta a Sanofinak. A tranzakciónak köszönhetően, a világ második legnagyobb állategészségügyi gyógyszertgyártójaként, a Boehringer Ingelheim a teljes állategészségügyi piacon jelen van - húzta alá.

Francesco Banchi, a vállalat igazgatója ismertette, hogy az 1885-ben alapított német vállalat nettó árbevétele 15,7 százalékkal, közel 18,1 milliárd euróra nőtt tavaly az előző évhez képest, a növekedéshez minden üzletág hozzájárult. Kiemelte, hogy a vállalat humángyógyászatból származó bevétele 6,9 százalékkal, 12,6 milliárd euróra nőtt tavaly az előző évhez képest, az állatgyógyászatból 3,9 milliárd euró, a biológiai gyógyszerekből pedig 678 millió euró bevétele volt.

Kopasz Gábor beszélt arról is, hogy a vállalat árbevételének mintegy 22 százaléka származott az állategészségügyi üzletágból. A nettó árbevétel legnagyobb hányadát két parazitaellenes készítmény adta. Kitért arra is, hogy a vállalat termékeivel világszerte 150 országban van jelen, mintegy 50 ezer alkalmazottja van, ebből az állategészségügyi divízióban több mint 10 ezren dolgoznak. A cég tavaly közel 460 millió dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, a világon több mint 20 kutatás-fejlesztési egységgel rendelkezik - fűzte hozzá.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink