• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

1,5 millió forint a piros orr bohócdoktoroknak

Hírek 2018.09.19 Forrás: Weborvos
1,5 millió forint a piros orr bohócdoktoroknak

Az adomány a tatabányai kórház gyermekosztályán kezelt gyerekek gyógyulását segíti.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány másfél millió forintot kapott a Bridgestone-tól, amelyet a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán krónikus betegségekkel küzdő és baleset miatt kezelt gyermekek gyógyulására fordítanak majd.

Az adományt a felajánló cég különleges módszerrel gyűjtötte össze. Januárban elindítottak egy B-Olympic elnevezésű dolgozói egészségmegőrző és prevenciós programot, amelyben világszerte arra ösztönözték a munkatársaikat, hogy mozgással; sétával, futással, biciklizéssel, úszással és bármilyen más sporttevékenységgel tegyenek aktívan az egészségükért és a megtett kilométereket töltsék fel egy rendszerbe. 2018 első felében a cég európai dolgozói több mint 1 millió kilométert tettek meg sportolással. Ezzel a távolsággal 25-ször kerülhették volna meg a Földet, vagy lefuthattak volna csaknem 23.700 maratont is. A nemzetközi eredményekhez a vállalat 30 magyar munkatársa is hozzájárult, akik összesen több mint 10.000 kilométert tettek meg.

A megtett kilométerek után a vállalat szerte a világon karitatív és non-profit szervezeteknek ajánlott fel támogatást. Magyarországon ezt a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kapja, amelynek a munkáját az abroncsgyártó 1,5 millió forinttal, azaz minden megtett kilométer után szimbolikusan 150 forinttal segíti.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése 1996 óta az, hogy minél több kórházban ápolt gyermekhez és szülőhöz, illetve otthonban élő idős emberhez juttassa el a nevetés rendszeresen adagolt gyógyszerét. A bohócdoktorok az ország 15 pontján járják a kórházak gyermekosztályait, ezzel okozva vidám perceket a kis betegeknek, hozzásegítve őket egészségük mielőbbi visszanyeréséhez. „A humor lehetővé teszi, hogy egy nehéz élethelyzetre más szemszögből tekintsünk, és a nevetés segítségével a félelmet, fájdalmat és szomorúságot enyhítsük”– tartja Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója. „Hiszünk abban, hogy azok a betegek, akik találkoznak bohócdoktorral gyorsabban épülnek fel egy-egy betegség, vagy éppen műtétek után. Dr. Spuri és dr. Nyulánka arról gondoskodik, hogy a jókedv a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán is állandó vendég legyen” – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink