• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

6 millió forintos adomány a kárpátaljaiak egészségéért

Hírek 2023.01.18 Forrás: Weborvos
6 millió forintos adomány a kárpátaljaiak egészségéért

Olyan eszközöket adtak a kórháznak, amelyek nemcsak a mindennapos működést biztosítják, de az eszközpark fejlesztését is szolgálják.

2022. január 17-én több mint 6 millió forint értékű egészségügyi felszerelést adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórháznak. Olyan hiánypótló eszközök szerepeltek az adományban, amelyek nemcsak a mindennapos működést biztosítják, de az eszközpark fejlesztését is szolgálják: antibakteriális folyékony szappanok, kötszerek, infúziós oldatok és szerelékek, kenőcsök és egyéb gyógyszerek, katéterek, kanülök, gipszpólyák, kórházi ágyak és szekrények, valamint egy endoszkópos kamera - áll a szolgálat közleményében. 

Mint írják: az Ungvári Városi Klinikai Kórház részéről az intézmény igazgatója, Ivan Kurah vette át az adományokat. „Nagy szükségünk van magyar testvéreink támogatására a háborús helyzetben. Mellettünk állnak a szükségben, mely hatalmas segítséget jelent a Kárpátalján élők és a belső menekültek ellátásában. Egymás testvérei vagyunk Krisztusban, az együttműködésünk pedig a cselekvő szeretet megnyilvánulása.”

A dokumentum szerint a Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz-ukrán háború kitörésének első napja óta segítséget nyújt a Magyarországra menekülők, valamint a Kárpátalján maradók számára. Az elmúlt közel egy évben már több mint 600 tonna adománnyal segített a Szeretetszolgálat, ennek nagyobb része – több mint 450 tonna – közvetlenül Kárpátaljára került, melyek között tartós élelmiszerek, higiénés termékek, ruhák, háztartási és világítástechnikai eszközök egyaránt szerepeltek.

2022 áprilisa és májusa folyamán több alkalommal is segítette a Szeretetszolgálat a határon túli egészségügyi intézményeket: április 8-án 3,2 millió forint értékű gyógyszeradománnyal, június hónapban több mint 1,5 millió forint értékű bébiétellel támogatta az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórházat. Április végén 15 millió forint értékű adományt, köztük gyógyszereket, kötszereket, defibrillátort és EKG készüléket juttattak el a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba, majd május 8-án a Volóci Járási Központi Kórház számára kötszereket, fecskendőket, sebtapaszokat, infúziókat és vércukormérőket adtak át a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink