• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Betegellátó eszközökre, speciális orvosi műszerekre

Hírek 2018.11.15 Forrás: Weborvos
Betegellátó eszközökre, speciális orvosi műszerekre

Közel 100 millió forinttal támogat beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket az MVM.

Az MVM Csoport vezetői 12 intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adtak át közel százmillió forint támogatást a 11. alkalommal megrendezett Élménynapon.

Közel nyolcszáz, tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. önkéntes dolgozói csapata a vállalatcsoport 11. Élménynap „Legszebb napom” rendezvényén. A Millenáris Parkban megrendezett eseményen a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő alapítványok közel 100 millió forint adományt vehettek át a két vállalat vezetőitől. Az intézmények az összeget betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, valamint az épületek felújítására, illetve alaptevékenységük támogatására fordíthatják.

„Az MVM Csoport számára kiemelten fontos a jövő generációk támogatása. Büszkék vagyunk rá, hogy a beteg, hátrányos helyzetű gyermekek számára teremthetünk meg olyan lehetőségeket, amelyek fejlődésüket, gyógyulásukat, rehabilitációjukat segítik. Felelős energetikai vállalatcsoportként feladatunknak érezzük az esélyegyenlőséget segítő aktivitások támogatását, főleg, ha ezzel hozzájárulhatunk a nehéz sorsú gyermekek boldogulásához” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Idén az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Zabszalma Alapítvány, a Motivál-ló Alapítvány, a Daniló Sportegyesület, valamint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ vehette át a támogatást.

„Az elmúlt évtizedben több száz millió forinttal támogattuk a rászoruló gyermekek nevelését és gyógyítását, segítve azokat az intézményeket, alapítványokat, amelyek akár kórházi kezeléseket, akár különleges, fejlesztő terápiákat, oktatási programokat szerveznek számukra” – mondta Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az Élménynap tematikája idén a zene köré épült, ahol az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóinak közel 100 fős önkéntes csapata a „Dallamok világába” kalauzolta el a gyermekeket. A gyerekek egy kalandos utazás során járhatták be a teljes Zeneverzumot, köztük négy zenei bolygót, ahol különleges figurákkal és hangszerekkel ismerkedhettek meg, miközben interaktív zenei programokon vehettek részt az Operaház játékmestereinek segítségével. Az ingyenes rendezvényen a kicsik egy napra átélthették a felhőtlen szórakozás élményét, zenei fellépők és koncertek mellett a résztvevők kézműves foglalkozásokon, színpadi programokon is részt vehettek.

Legolvasottabb cikkeink