• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Dél-pesti kórház: jól halad a felújítás

Hírek Forrás: Weborvos

Az osztály területe jelentősen, csaknem 150 négyzetméterrel bővül, valamint 600 négyzetmétert korszerűsítenek.

125 millió forintból újul meg a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya. A kórház vasárnapi közleménye szerint a felújítás és bővítés az alábbi elemekből áll:

- Mentőbejáró átalakítása (naponta 40-50 beteg érkezik mentővel a kórházba): a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba;
- Személybejáró leválasztása a mentőbejáratról (naponta mintegy 50 beteg érkezik így a kórházba): ezentúl kényelmesebb körülmények között történik a betegfogadás;
- Új váróhelyiség, vizsgáló és betegmegfigyelő kialakítása;
- Klíma- és szellőzőberendezések cseréje, korszerűsítése: a korszerűsítés befejeztével kellemesebb környezetben zajlik a vizsgálat, a betegellátás, illetve a hozzátartozók várakozása;
- Az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki: ez biztonságosabbá teszi betegellátást.

A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy 150 négyzetméterrel bővül, valamint 600 négyzetmétert korszerűsítenek.

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig annak első ütemét le is zárják. A korszerűsítés megkezdése óta, január 12. és február 10-e között 1778 beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban - köszönhetően munkatársak fokozott figyelmének és betegek megértésének - semmilyen fennakadás nem volt. Erre törekednek majd a felújítás következő két üteme alatt is. A korszerűsítés és bővítés egésze április elején zárul le.

"Kórházunk Sürgősségi Osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket. A munkálatok során elsődleges szempontunk a folyamatos és biztonságos betegellátás, ennek figyelembe vételével szervezzük a munkát." - áll a közleményben.

Ebben az időszakban mentővel csak azokat a betegeket szállítják a kórházba, akik nem igényelnek azonnali, emelt szintű sürgősségi ellátást. Az emelt szintű sürgősségi ellátást igénylő betegeket a társkórházak veszik át.

A Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztálya komplex ellátást végez. Az osztályra naponta mintegy 100 beteg érkezik. A betegek 40%-át kivizsgálást és állapotstabilizálást követően a Kórház fekvőbeteg osztályaira vesszik fel kezelésre. Egyharmadukat megfelelő orvosi ellátást követően hazaengedik. Naponta körülbelül 30 olyan beteget látnak el, akiknek állapota nem indokolja a sürgősségi ellátást, azonban kivizsgálásuk minden esetben kötelezően megtörténik.

"Az intézmény vezetése mindent megtesz a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztatják az ide érkezőket. A munkálatok ideje alatt fokozott türelmet és megértést kérünk betegeinktől és hozzátartozóiktól! A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat! " - zárul a dokumentum.

Legolvasottabb cikkeink