• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Digitális technológia a rehabilitáció szolgálatában

Hírek 2020.02.28 Forrás: Weborvos
Digitális technológia a rehabilitáció szolgálatában

Töredékére csökkenhet a sok esetben hosszú éveken át tartó rehabilitációs időszak egy gerincvelő sérülés vagy egy stroke után.

Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a Digital Health Summit elnevezésű digitális egészségügyi szakmai fórumot február 27-én. A Vodafone Magyarország és globális partnere, az Ekso Bionics itt mutatta be napjaink egyik legfejlettebb digitális egészségügyi megoldását, az exoskeletont. Ez a robottechnológiára épülő, hordható külső váz hatékony segítséget nyújthat például egy stroke-ot követő végtag-bénulás rehabilitációja során, nagyban rövidítve a terápiával töltött időszakot - foglalták össze az újdonság lényegétsajtóközleményben.

Az Ekso Bionics mesterséges vázaiba a Vodafone IoT megoldását építették be, ennek köszönhetően az orvosokhoz azonnal eljutnak az eszköz által összegyűjtött adatok, akik így hatékonyabban tervezhetik a jövőbeni gyakorlatokat azok pontos hatásának ismeretében. Az IoT szenzorok által továbbított adatok mélyebb betekintést engednek az eredményes terápiák folyamatába és hamarabb kiszűrhetők segítségükkel az eredménytelen kezelések.

Ahhoz, hogy az IoT megoldások tömegesen elterjedhessenek az iparban, egészségügyben, oktatásban és a hétköznapokban, elengedhetetlen az 5G hálózat, ami stabilan és nagy kapacitással tudja biztosítani az eszközök közötti folyamatos kommunikációt. Az egészségügyben emellett különösen nagy hatása lehet 5G hálózat megjelenésének, hiszen a minimális késleltetésnek köszönhetően a távdiagnosztikai megoldások és a távsebészet elterjedését is lehetővé fogja tenni a jövőben.

A Vodafone számos területen segítette IoT és egyéb digitális megoldásaival az egészségügy fejlődését – Magyarországon idén indították el a mentőhívás folyamatát optimalizáló és felgyorsító ÉletMentő alkalmazást, amit a januári bejelentés óta már közel 400 000-en töltöttek le. A tavalyi évben egy OncoVR nevű, virtuális valósággal foglalkozó megoldást támogatott a szolgáltató, ami daganatos betegség kezelése idején teszi elviselhetőbbé gyerekek számára a korházban töltött időt. Ebbe a sorba csatlakozott most az exoskeleton Budapesti bemutatása - írták.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink