• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Eddig 190 országben jelent meg a H1N1

Hírek 2009.09.24 00:00 Forrás: MTI

Pekingben eddig mintegy 39 ezer lakost oltottak be, és 14 esetében tapasztaltak ellenreakciót.

Általánosságban véve az oltóanyag biztonságos - nyilatkozta a kínai egészségügyi minisztériumhoz tartozó szakintézmény igazgatója Pekingben, hozzátéve, hogy ugyanakkor nem lehet kizárni az ellenreakciók megjelenését.

Csak Pekingben eddig mintegy 39 ezer lakost oltottak be, és 14 esetében tapasztaltak ellenreakciót. Az okokat kutatják.
Országosan hét tartományból 13 ezer önkéntes vállalkozott a vakcina tesztjére. A minden korosztályból választott önkéntesek az első oltást körülbelül két hónapja kapták, ellenálló képességük ellenőrzésére a harmadik hónapban kerül sor.

Kínában az oltást jelenleg elsősorban a diákok, a tanárok és a krónikus betegségekben szenvedők körében végzik. A fővárosban a hét elején több mint tízezer diák és a közelgő október elsejei nemzeti ünnepi rendezvényeken fellépő kapta meg az oltást, komplikációmentesen. Ugyanakkor elhangzott az is, hogy még fennállnak bizonytalansági tényezők az olyan "érzékeny csoportok" körében, mint a terhes nők vagy a szoptató anyák.

Október végéig Kína várhatóan 26 millió egység új influenza-vakcinával fog rendelkezni, és a gyártás második fázisának végén százmillió áll majd rendelkezésre - jelentette be az egészségügyi tárca illetékese.

Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója Hongkongban a héten közölte, hogy eddig 190 országból jelentettek újinfluenzás fertőzést, a túlnyomó többség esetében a betegség enyhe lefolyású volt, és sokan orvosi beavatkozás nélkül gyógyultak meg. Ugyanakkor a kiemelt rizikócsoportba tartozók - vagyis az asztmások, a szívbetegek, a kórosan elhízottak és a terhes nők - esetében különös elővigyázatosságra van szükség - hangsúlyozta a főigazgató.

A kínai szárazföldön a legfrissebb adatok szerint eddig több mint 13 ezer újinfluenzást regisztráltak, 66,4 százalékuk már meggyógyult. Az új esetek közül az országon belül fertőzöttek aránya növekszik. Mára lényegében az ország minden részében találtak beteget, de halálos áldozatról még nem érkezett jelentés.
Hongkongból eddig több mint 21 600 beteget jelentettek. A héten adták hírül az újinfluenzával összefüggésbe hozható 17. tajvani halálesetet: a vasárnap elhunyt asszony 23 éves volt és nyolc hónapos terhes.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink