• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Egészségnevelés a digitális tankönyvben

Hírek 2018.02.13 12:57 Forrás: Weborvos
Egészségnevelés a digitális tankönyvben

Nyereményjátékkal indul az Adaptív Digitális Tankönyv publikus tesztelése: biológia, egészségtan.

Az Okos Doboz csapata a 2017-es évben egy új, az Okos Doboz tapasztalataira épülő, ám azon pedagógiailag túlmutató digitális oktató modullal kiegészített Digitális Tankönyvet fejlesztett, mely adaptív oktató algoritmusával támogatja a pedagógiai munkát és az egyéni tanulást is. A rendszer a képességek és a tudásszint folyamatos felmérésére alapozva személyre szabott oktatást valósít meg. A Digitális Tankönyv tartalmát egyéni bejárással, illetve a digitális tanár segítségével lehet elsajátítani - tudatták közleményben.

A 2018. február 5-én indult publikus teszteléssel párhuzamosan egy Nyereményjáték vette kezdetét. A 4 hétig tartó Nyereményjátékban való részvételhez elég az oldalra regisztrálni. Ezt követően a diákok irányítottan kapnak feladatokat, tananyagokat. A részt vevő gyerekek között vásárlási utalványokat és táblagépet, azon tanárok között, akiknek minimum 10 diákjuk teljesíti a tesztelési követelményeket, 3 táblagépet sorsolnak ki. A nyereményjátékba 7-8 osztályos és középiskolás diákok jelentkezését várják.

A 8. osztályos Biológia és egészségnevelés tananyagot feldolgozó elemi ismeretekre bontott digitális tankönyv összesen 167 emberi test biológiáját feldolgozó illusztrált diát, további 25 ismertető illusztrációt, 70 magyarázó szócikket, 100 egészségnevelési animációt és közel 900 egyedi illusztrációval készült digitális feladatot tartalmaz. A fejlesztés során kialakított tankönyv új megközelítésben dolgozza fel az emberi test biológiájához, illetve az egészségtanhoz kapcsolódó ismereteket. A tankönyv statikus és interaktív elemeivel változatosan mutatja be az adott területeket, minden esetben úgy, hogy az egyes biológiai ismeretekhez szervesen kapcsolódó egészségnevelési ismereteket is tartalmazza.

Az egészségnevelési ismeretek minden esetben 2-3 perces egyedi grafikával készült animáció formájában került feldolgozásra, ahol a témakörök a mindennapi életből vett példákon, praktikus megközelítéssel lettek feldolgozva. Minden tartalmi egységhez szintezett, egyedi grafikával rendelkező feladatcsoport tartozik, mely alkalmas a tudásszint ellenőrzésére, illetve adaptív működési módban a diák ’navigálására ’ - írták.

A kialakításra került adaptív algoritmust használó számítógépes rendszer egyénre szabottan, a tanuló elérendő tudását figyelembe véve, a működés során a jelenlegi tudásszintet folyamatosan mérve biztosít egyénre szabott tanulási útvonalat, a mentori oktatáshoz hasonló hatékonyságúvá téve ez által az önálló tanulást.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink