• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Felmondtak a GOKI egyik ritka beavatkozásokat végző szívsebészének

Hírek 2018.09.19 Forrás: Weborvos-összeállítás
Felmondtak a GOKI egyik ritka beavatkozásokat végző szívsebészének

A szakorvos nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, s egy műtét miatt bocsátották el az intézetből, írja a 24.hu.

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről dr. Székely Lászlónakértesült a 24.hu. Az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosának nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, s egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött – hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt – plasztikai sebész segítségét kéri, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot – értesült a lap. 

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

Székely távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. A lap információi szerint óriási a felháborodás nemcsak a GOKI-ban, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. A lap úgy tudja, a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását.

Népszava információi szerint a fél éve kicserélt implantátum-ügy mellett közrejátszhatott az is, hogy az orvos korábban indult a főigazgatói posztért, és a vezetői pályázatot hamarosan kiírják.

A lap úgy tudja: a felmondás után egyenként lehívták a főigazgatóságra Székely László munkatársait, közülük egy, aki elfogadhatatlanak tartotta az eljárást, szóban felmondott. A többiek petíciót fogalmaznak a főorvos mellett, amit a napokban át is adnak a megbízott főigazgatónak.

Az Index szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet vezetői posztjára tavaly Székely László is pályázott, de végül  prof. dr. Andréka Pétert nevezték ki megbízott főigazgató főorvosnak, s az intézetben többen úgy gondolják, ez csak ürügy volt Székely elbocsátásához. A lap úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálatot folytat az ügyben. 

Legolvasottabb cikkeink