• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Folytatódik a Mellünk Egészsége Védőnői Program

Hírek 2018.05.22 Forrás: Weborvos
Folytatódik a Mellünk Egészsége Védőnői Program

A védőnőkön és a háziorvosi asszisztenseken keresztül hívják fel a nők figyelmét az önvizsgálat és a szűrések fontosságára.

Itt az idő megkongatni a vészharangokat, mivel hazánkban az emlőrák még mindig a vezető halálokok közé tartozik: évente 5-6000 új megbetegedést diagnosztizálnak és 2000 nő halálát okozza. Pedig az időben felismert emlődaganat nagy eséllyel kezelhető, és a betegek 75%-ának esélye van arra, hogy évek múltán is egészségesen élhessenek. Ezek a rémisztő adatok is azt bizonyítják, hogy muszáj beszélnünk a témáról. Ezért az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON idén is folytatja a Mellünk Egészségéért Védőnői Programot, aminek célja, hogy a védőnőkön és a háziorvosi asszisztenseken keresztül felhívják a nők figyelmét az önvizsgálat és a szűrések fontosságára - tudatták közleményben.

Ahhoz, hogy kellőképpen komolyan vegyük a témát, tisztában kell lennünk az emlőrák veszélyeivel és tüneteivel, illetve azzal, hogy ennél a betegségnél mekkora szerepe van a korai felismerésnek és az önvizsgálatnak. Ennek érdekében 2018-ban is folytatódik az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON által életre keltett Mellünk Egészségéért Védőnői Program.

A Magyarországon egyedülálló, edukációs program különlegessége abban rejlik, hogy a védőnők és idén már a háziorvosi asszisztensek kapcsolatrendszerein keresztül, érthető és gyakorlatias módon hívja fel a fiatal lányok és nők figyelmét az emlődaganat veszélyeire, illetve a rendszeres és a helyesen elvégzett emlő önvizsgálat fontosságára. A Mellünk Egészségéért Védőnői Program szabadon választható akkreditált továbbképzésen a résztvevők többek között olyan előadásokat hallgathatnak meg, mint például hogy milyen szerepe van az emlő önvizsgálatnak az emlődaganat felismerésében, milyen betegutak vannak a hazai onkológiai kezelésben, illetve milyen terápiás lehetőségek vannak az emlőrák kezelésénél, hogyan segíthetünk emlődaganatos társainknak.

„Tavaly közel 1000 védőnő vett részt a konferenciákon, így a nagy érdeklődésre való tekintettel egyértelmű volt számunkra, hogy idén is folytatnunk kell a megkezdett munkát. A program kialakításán természetesen idén is együtt dolgoztunk az Alapítvánnyal. A célunk az volt, hogy minél szélesebb célcsoportot érjünk el, több közvetítő csoport bevonásával. Így 2018-ban már nem csak a védőnőkön keresztül osztjuk meg az információt, hanem bevonjuk a Semmelweis Egyetem hallgatóit és a háziorvosok asszisztenseit is. Előbbiek külön konferencia keretében tanulhatnak a témáról, míg utóbbiaknak lehetőségük van jelentkezni a 2017-ben még csak védőnőknek szóló, akkreditált képzésre” – mondta el Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

„Nagy öröm számunkra, hogy az AVON felismerte a konferenciánk szükségességét, és idén is támogatja a munkánkat. 2018-ban megújult előadásokkal és izgalmas témákkal folytatjuk a Mellünk Egészségéért Védőnői Programot. Az első rendezvényen túl is vagyunk, amit május 4-én tartottunk meg a Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Karának diákjai számára. Idén még három konferenciát tervezünk, amire folyamatosan várjuk a jelentkezéseket” – nyilatkozta a Mellünk Egészségéért Program kapcsán Dr. Drajkó Veronika, az Uzsoki utcai Oktató Kórház, Fővárosi Onkoradiológiai Központ, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

További információ és jelentkezés a Mellünk Egészségéért Védőnői Program oldalán!

Legolvasottabb cikkeink