• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Füst volt este az Orosházi Kórházban

Regionális hírek Frissítve 2018.04.17 Forrás: weborvos.hu
Füst volt este az Orosházi Kórházban

A kórházi személyzet szakszerűen és higgadtan reagált, nem volt pánik a kórházban, mindenki azonnal tette a dolgát.

A hétfő esti és éjszakai tűzoltói beavatkozás után kedd reggeltől ismét fogadja a betegeket az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya.

Az SBO pincehelyiségéből áradó füst miatt az osztály április 16-án 20 órától nem fogadott betegeket. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltók gyorsan megtalálták a füst forrását és megszüntették a füstölést, majd megkezdték az épület átszellőztetését.

A kórház technikai dolgozói és a takarító kollégák egész éjszaka dolgoztak, ennek köszönhetően a reggeli órákra ismét teljes lett az áramellátás, a helyiségeket kitakarították és fertőtlenítették, így 8 órától újra teljes kapacitással működik az SBO, fogadja a súlyos- és a járóbetegeket is.

A nap folyamán a műszaki szakemberek és a katasztrófavédelem munkatársai folytatják a kárfelmérést és a vizsgálatot, de ez nem befolyásolja a betegellátást - tudatta a kórház friss közleménye.

Mint korábban közölték, egy elektromos berendezés füstölt április 16-án 20 óra körül az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának alagsorában. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, gyorsan lokalizálták a helyszínt, így nagy baj nem történt. Az SBO reggelig nem fogadott beteget.

Bajkán György tűzoltó alezredes, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, az SBO alatti pincében egy elektromos berendezés hibásodott meg, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre. Ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel. A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.

A füstölést megszüntettük, a hibát elhárítottuk. Az épületet átszellőztettük, személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indul – fogalmazott a tűzoltó alezredes.

- Szeretném megköszönni a kórházi személyzet szakszerű és higgadt reagálását, nem volt pánik a kórházban, mindenki azonnal tette a dolgát – mondta este dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója kiemelte, az SBO-t lezárták, onnan a betegeket másik osztályokra vitték. Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat Békéscsabára, a BMKK dr. Réthy Pál Tagkórházába szállíttotta, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadták a Könd utcai szakrendelő mellett megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel – mondta a főigazgató.

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink