• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Influenza - Újabb kórházakban tilos a látogatás

Hírek 2018.02.07 06:57 Frissítve Forrás: MTI
Influenza - Újabb kórházakban tilos a látogatás

Valamennyi Csongrád megyei kórházat és az összes pécsi klinikát lezárták a látogatók elől.

Az influenza-járványküszöb átlépése miatt Csongrád megye minden fekvőbeteg-ellátó intézetében elrendelte a látogatási tilalmat szerdától a megyei kormányhivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági főosztálya. A tilalom a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ, a Deszki Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház valamennyi osztályán érvényes.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán is. A látogatási tilalom alól kivételt képez a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő, a szülő nő által meghatározott személy, valamint a súlyos beteg hozzátartozója. Nekik azonban kötelező a védőfelszerelés - orr-szájmaszk, védőruha - használata és a kézfertőtlenítés.

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el szerdán a karcagi Kátai Gábor Kórház több osztályán is. Szünetel a látogatás a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és az újszülött részlegen, az aneszteziológiai és intenzív, az ápolási, valamint a krónikus belgyógyászati osztályon.

Nógrád megyében is influenzajárvány van, a betegek száma itt is átlépte a járványküszöböt. Az influenzajárvány miatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban csütörtöktől három osztályon rendeltek el látogatási tilalmat: az intenzív, a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztály nem lesz látogatható.

Látogatási tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése szerdán az intézmény több osztályán. Az influenza terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedés a sürgősségi betegellátó centrumot, az intenzív terápiás és aneszteziológiai, az újszülött-, a szülészet-nőgyógyászati, a hematológiai, a klinikai onkológiai osztályt és sugárterápiás egységet, valamint a hospice osztályt érinti.

Látogatási tilalmat rendel el az Orosházi Kórház vezetése péntektől az intézmény több osztályán. Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt az intenzív terápiás, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon és annak újszülött részlegén lép életbe látogatási tilalom.

A járvány miatt Budapesten és országosan 14 megyében több mint 40 fekvóbeteg intézményben már teljesen vagy részlegesen tilos a látogatás. Az antsz.hu-n nyomon követhető, hogy pontosan hol.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink