• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Iskolabüfé fesztivál: Válaszd az egészséget

Hírek 2017.11.12 08:38 Forrás: Weborvos
Iskolabüfé fesztivál: Válaszd az egészséget

A szervezők számítanak az egészséges életmód iránt elkötelezett szülőkre és játékos programokkal a gyerekekre is.

November 25-én fesztiválra invitálja az iskolabüféket üzemeltető vállalkozókat, iskola-egészségügyben dolgozókat, tankerület vezetőket, pedagógusokat és az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett szülőket és gyerekeiket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Mint írták, a rendezvény célja, hogy az iskolabüféket üzemeltető cégek képviselői olyan előadásokat hallgathassanak, melyek vállalkozásuk szabályszerű működtetéséhez fontos, naprakész információt nyújtanak, ill. a szakmai programon keresztül segítenek a korszerű táplálkozás-egészségügyi ismeretek elsajátításában és ezen keresztül az általuk nyújtott kínálat újragondolásában.

Az OGYÉI hosszú évek óta fordít kiemelt figyelmet a gyermekkori elhízás megelőzésére és az egészség megőrzésére. Ez a fesztivál is ezt a célt szolgálja.

A hatékony megelőzés rendkívül nagy jelentőséggel bír, hiszen az elhízás, már gyermekkorban is számos krónikus, nem fertőző megbetegedés kockázatát növeli. Mára már ismert, kutatási eredményekkel alátámasztott tény, hogy az elhízott gyerekek körében sokkal gyakoribb a cukorbetegség, az asztma, a magas vérnyomás és a depresszió. A gyermekkori túlsúly és elhízás pedig nagy valószínűséggel felnőtt korban is súlyproblémákat eredményez: a túlsúlyos serdülők 80%-a túlsúlyos felnőtt lesz!

A gyermekeket a legkönnyebb megtanítani az egészséges táplálkozásra, amely a tapasztalatok szerint ezután jótékonyan hat a családok táplálkozási szokásaira is. Ebben fontos szerepe van az iskolai közétkeztetésnek, valamint az iskolai büfék, étel-, italautomaták kínálatának. Ha a gyermek az iskolai oktatás során elsajátítja az egészséges táplálkozás ismereteit, majd az ott megismert egészséges ételeket találja az étteremben, illetve az iskolai büfében, akkor ezeken keresztül az iskola nemcsak oktatja, hanem meg is teremti a gyermekek számára az egészséges táplálkozás lehetőségét.

A november 25-én, a Kongresszusi Központban zajló Iskolabüfé fesztiválon informatív előadások, jó gyakorlatokat bemutató kiállító-standok várják az érdeklődőket. A rendezvényen a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) előadói is jelen lesznek, hogy szükség esetén egyénre szabott tanácsadással is várják a vállalkozókat, segítsék a tankerületek vezetőit és a pedagógusokat.

A szervezők számítanak az egészséges életmód iránt elkötelezett szülőkre és gyerekekre is, akik számára a játékos programok segítségével élménnyé válhat az ismeretek elsajátítása.

Az eseményen az OGYÉI és a Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusai is jelen lesznek, hogy segítsék a szülőket és nagyszülőket abban, hogyan lehetnek a mindennapokban gyermekeik és unokáik egészségének legfontosabb őrzői és megőrzői, így elősegítve a kicsik számára a hosszú, boldog és egészségben eltöltött életet.

A részletes program itt található 

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink