• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

Iskolabüfé fesztivál: Válaszd az egészséget

Hírek 2017.11.12 08:38 Forrás: Weborvos
Iskolabüfé fesztivál: Válaszd az egészséget

A szervezők számítanak az egészséges életmód iránt elkötelezett szülőkre és játékos programokkal a gyerekekre is.

November 25-én fesztiválra invitálja az iskolabüféket üzemeltető vállalkozókat, iskola-egészségügyben dolgozókat, tankerület vezetőket, pedagógusokat és az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett szülőket és gyerekeiket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Mint írták, a rendezvény célja, hogy az iskolabüféket üzemeltető cégek képviselői olyan előadásokat hallgathassanak, melyek vállalkozásuk szabályszerű működtetéséhez fontos, naprakész információt nyújtanak, ill. a szakmai programon keresztül segítenek a korszerű táplálkozás-egészségügyi ismeretek elsajátításában és ezen keresztül az általuk nyújtott kínálat újragondolásában.

Az OGYÉI hosszú évek óta fordít kiemelt figyelmet a gyermekkori elhízás megelőzésére és az egészség megőrzésére. Ez a fesztivál is ezt a célt szolgálja.

A hatékony megelőzés rendkívül nagy jelentőséggel bír, hiszen az elhízás, már gyermekkorban is számos krónikus, nem fertőző megbetegedés kockázatát növeli. Mára már ismert, kutatási eredményekkel alátámasztott tény, hogy az elhízott gyerekek körében sokkal gyakoribb a cukorbetegség, az asztma, a magas vérnyomás és a depresszió. A gyermekkori túlsúly és elhízás pedig nagy valószínűséggel felnőtt korban is súlyproblémákat eredményez: a túlsúlyos serdülők 80%-a túlsúlyos felnőtt lesz!

A gyermekeket a legkönnyebb megtanítani az egészséges táplálkozásra, amely a tapasztalatok szerint ezután jótékonyan hat a családok táplálkozási szokásaira is. Ebben fontos szerepe van az iskolai közétkeztetésnek, valamint az iskolai büfék, étel-, italautomaták kínálatának. Ha a gyermek az iskolai oktatás során elsajátítja az egészséges táplálkozás ismereteit, majd az ott megismert egészséges ételeket találja az étteremben, illetve az iskolai büfében, akkor ezeken keresztül az iskola nemcsak oktatja, hanem meg is teremti a gyermekek számára az egészséges táplálkozás lehetőségét.

A november 25-én, a Kongresszusi Központban zajló Iskolabüfé fesztiválon informatív előadások, jó gyakorlatokat bemutató kiállító-standok várják az érdeklődőket. A rendezvényen a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) előadói is jelen lesznek, hogy szükség esetén egyénre szabott tanácsadással is várják a vállalkozókat, segítsék a tankerületek vezetőit és a pedagógusokat.

A szervezők számítanak az egészséges életmód iránt elkötelezett szülőkre és gyerekekre is, akik számára a játékos programok segítségével élménnyé válhat az ismeretek elsajátítása.

Az eseményen az OGYÉI és a Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusai is jelen lesznek, hogy segítsék a szülőket és nagyszülőket abban, hogyan lehetnek a mindennapokban gyermekeik és unokáik egészségének legfontosabb őrzői és megőrzői, így elősegítve a kicsik számára a hosszú, boldog és egészségben eltöltött életet.

A részletes program itt található 

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink