• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Jótékony célt szolgál a Diplomata Vásár

Hírek 2017.11.26 14:34 Forrás: MTI
Jótékony célt szolgál a Diplomata Vásár

Hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatását támogató alapítványnak, kórházaknak gyűjtenek.

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt támogatást az idei Diplomata Vásár, amelyet november 26-án, vasárnap rendeznek meg az InterContinental Budapest szállóban - mondta el a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége kedden Budapesten. Hozzáfűzte: a hetedik alkalommal megszervezett vásáron 45 ország budapesti nagykövetsége fogja képviselteti magát. Az érdeklődők 20 ország ételeit és italait kóstolhatják meg, valamint a világ számos pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket vásárolhatnak. A vásár mellett zenei programok, köztük indiai, szlovák és szerbiai fellépők várják a közönséget, valamint külön gyermeksarok is lesz.

A vásár teljes bevételét a szervezet a hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó gyerekek és fiatalok oktatását támogató esztergomi Mi Házunk Alapítvány, a tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal és autizmus spektrumzavarral élő gyerekek oktatását segítő Életjel Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai Osztálya, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya javára ajánlja fel - hangsúlyozta Bridget Lindsay.
Kitért arra is: a 2000-ben alapított DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete. A tavalyi Diplomata Vásáron több mint hatmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A rendezvény fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csík Árpádné elmondta: az alapítvány 21 éve jött létre a 17. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak segítésére. Az intézményben mintegy 200 gyermek tanul, több mint negyedük szenved autizmus spektrumzavarban. A DSB évek óta támogatja az alapítványt, többek között segítséget nyújtottak az alapítvány kiskunmajsai táborhelyének felújításához és informatikai eszközök vásárlásához is. 

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j) és Bridget Claire Lindsay, a brit nagykövet felesége a Diplomata Vásáron - MTI Fotó: Illyés Tibor

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink