• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Lemondott Zacher Gábor, vagy mégsem?

Hírek Forrás: MTI OS - HVG.hu
Lemondott Zacher Gábor, vagy mégsem?

A HVG szerint a főorvos lemondott a sürgősségi osztály vezetéséről, az érintett és a korházfenntartó cáfol.

Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott – írta meg meg a HVG. A zoom.hu-nak sikerült elérnie a főorvost telefonon, aki azonban azt mondta: ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát, a hír kacsa. Időközban e kórházfenntartó Honvédelmi Minisztérium is cáfolta a hírt.

A minisztérium szerdai közleményében azt írta: "A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok. Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá."

A HVG korábban azt írta:a napokban derült ki, egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről – csak átkötözték a sebét és fájdalomcsillapítási tanácsokat adtak – az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, és elhunyt. Az esetről részletesen beszámolt a hvg.hu-nak Mateisz Erzsébet háziorvos, aki nyílt levelet is megfogalmazott, melyben no go zónának nevezte a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

A kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban, azonban Zacher Gábor – a sürgősségi osztály vezetője – "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét" – tudta meg a HVG. A beteg januárban halt meg, az ügy múlt héten került nyilvánosságra.

Több, a médiában megjelent, tragédiával végződő esetben is Zacher Gábor volt az ügyeletes. Egy, az ügyeleten órákig haldokló, de ellátást nem kapó súlyosan beteg férfival kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, az ellátókapacitás véges.

Legolvasottabb cikkeink