• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megkezdődött a szociális vezetőképzés pilot programja

Hírek 2018.05.12 Forrás: Weborvos
Megkezdődött a szociális vezetőképzés pilot programja

Az SE Egészségügyi Közszolgálati Karán harmincan kezdték meg tanulmányaikat május 8-án.

Idén átalakul a szociális ágazaton belül a továbbképzés rendszere. 2018. január elsejétől megszűnt a korábbi szociális szakvizsga, és bevezetésre került a vezetői megbízással foglalkoztatott szakemberek számára a kétszintű szociális vezetőképzés, melynek pilot programja 2018. május 8- án indult el a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán. A szociális vezetőképzésen 30 fő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményben dolgozó munkatárs kezdte meg tanulmányait.

A képzést ünnepélyes keretek között Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Nyitrai Imre, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Dr. Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja, dr. Gaál Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja és Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója nyitotta meg.

A szociális vezetőképzés új rendszere arra készíti fel a szociális ágazat intézményvezetőit, hogy képesek legyenek saját vezetői szerepüket és az általuk irányított intézmények munkáját, szerepét korszerű rendszerszemléletben értelmezni, a szakmai feladatok irányításához stratégiai ismereteket szerezzenek. A képzés kiterjed a vezetői munka minden fontos aspektusára, szervezési és vezetési ismereteket biztosít, azok alkalmazási gyakorlatának bemutatásával és felvértezi a vezetőket önismereti, csapatépítő, konfliktus-kezelő technikákkal, a hatékony kommunikáció eszköztárával, megismerteti őket az ágazatra vonatkozó rendszerekkel és környezetükkel, ennek jogszerű és hatékony alkalmazásával. A mester képzés kidolgozott tananyagát a tanári magcsoport olyan ágazat specifikus vezetői tapasztalattal rendelkező szakembereknek is oktatja a projekt pilot időszakában, akik később maguk is bevonhatók a képzésbe (Train the Trainers).

A pilot képzés hallgatói visszajelzéseikkel, véleményeikkel részt vesznek a képzési anyagok fejlesztésében. A szociális vezetőképzés rendszere a vezetői munkakörben foglalkoztatott szakemberek tudásának folyamatos megújítására, frissítésére törekszik, amelyet a két évenkénti továbbképzésen való kötelezettség biztosít. Ennek köszönhetően hatékony és megbízható vezetői készségeket sajátít el minden vezető, a megszerzett végzettségüktől függetlenül. A program a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán valósul meg, az Egészségügyi Menedzserképző Központ és a Mentálhigiéné Intézet közös projektjeként. A képzés 2020-ig a kormányzat döntése alapján főként Európai Uniós forrásból kerül finanszírozásra. További információ: itt érhető el. 

Legolvasottabb cikkeink