• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

MEOSZ pályázat info-kommunikációs akadálymentesítésre

Hírek 2018.02.09 07:05 Forrás: Weborvos
MEOSZ pályázat info-kommunikációs akadálymentesítésre

Hatszáz súlyosan mozgássérült ember kommunikációját segíti a MEOSZ az európai uniós támogatásból.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése című, EFOP-1.1.5-17-2017-00004 jelű pályázatával 728 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. A MEOSZ 600 súlyosan mozgássérült ember infokommunikációs akadálymentesítését tűzte ki célul, melynek megvalósítása érdekében országos mentor hálózatot épít ki. A projekt révén a négyvégtagsérült és a kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek számára is elérhetővé válnak azok a kommunikációs eszközök és alkalmazások, amelyek lehetővé teszik az önrendelkező életet - tudatták közleményben.

A projekt célja, hogy elősegítse a mozgáskorlátozott emberek társadalmi felzárkóztatását és könnyebbé tegye számukra a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. A program módszertani segítséget kíván nyújtani, mely révén a mozgáskorlátozott és a halmozottan sérült emberek számára lehetővé válhat az önálló ügyintézés.

Olyan súlyosan mozgássérült és kommunikációban akadályozott embereket is bekapcsol a társadalmi rehabilitációba, akik csak plusz eszköz segítségével tudják használni a számítógépet, ráadásul olyan informatikai eszközöket biztosít számukra, amelyek eddig állami támogatással nem voltak elérhetőek.

A fejlesztés eredményeként 600 súlyosan mozgássérült ember jut laptophoz, tablethez, alternatív egérkiváltó berendezésekhez valamint az egyéni kommunikációs igényeinek megfelelő eszközökhöz.

Továbbá könnyen kezelhető honlapon minden információ elérhető lesz, amely a különböző eszközök, programok és applikációk napi használatához szükségesek. A projekt magában foglalja a módszerek gyakorlati megvalósulását támogató, motiváló sorstársi
mentorok, információs technológiai és szakemberek felkészítését is.

A MEOSZ tagszervezeteinek fejlesztésével 20 szolgáltatási pontot alakít ki az országban, melyek összekötik az infokommunikációs eszközöket és applikációkat használó mozgássérült embereket a közszolgáltatást végző szakemberekkel. A munkában részt vesz a MEOSZ negyven sorstársi mentora is, akik segítik az érintettek társadalmi befogadását, önrendelkező életének kiteljesedését az információs és kommunikációs technológiai eszközök minél szélesebb körű alkalmazásával. A MEOSZ nagy hangsúlyt fektet a
közszolgáltatásban dolgozók tudatformálására is; érzékenyítő workshopokat tart számukra.

A projekt – mely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg – 2018. február 1-jén indult, és várhatóan 2021. január 31-én fejeződik be. A projektről bővebb információt a www.meosz.hu oldalon olvashatnak.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink