• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nemzetközi elismerés az Affidea izotóp központjának

Hírek Forrás: Weborvos

Egy év szakmai vizsgálat után kapta meg a nemzetközi akkreditációt a Péterfyben működö diagnosztikai központ.

Az Orvostudományi Szakemberek Európai Uniójának Nukleáris Medicinai Szakterülete és a Nukleáris Medicina Európai Tanácsa nemzetközi akkreditációval ismerte el az Affidea Diagnosztika Péterfy Sándor Utcai Kórházban működtetett izotóp diagnosztikai központját. "A tanúsítvány megszerzése olyan mérföldkő, amely hosszú előkészület eredménye és a teljes csapat munkáját dicséri" – mondta dr. Radácsi Andrea az Affidea Diagnosztika főorvosa.

A nukleáris medicina az az orvosi szakterület, amely radioizotópok felhasználásával végez diagnosztikai és terápiás tevékenységet. A világszerte ismert és alkalmazott nyomjelzéses eljárástechnika gyökerei Magyarországra nyúlnak vissza, Hevesy György fejlesztette ki a módszert, amelyért Nobel-díjat is kapott. A nemzetközi akkreditáció elnyerése komoly előrelépést jelent a hazai nukleáris medicina szempontjából.

„Az izotóp diagnosztika által az emberi szervezetben lévő valamennyi szerv és szövet esetleges működéseltérése vizsgálható, lehetséges az élettani folyamatok leképezése, de egy-egy kiemelt terület is hatékonyan feltérképezhető. Az Affidea Magyarországon három helyen, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban, valamint a Dózsa György úti (korábbi MÁV Kórház) és a szegedi központjában működtet izotóp diagnosztikai labort, amelyekben a legtöbb vizsgálatot az onkológia, a kardiológia és az endokrinológia területén végzik" – árulta el dr. Radácsi Andrea.

A nemzetközi akkreditációt a Péterfy Sándor Utcai Kórház kapta meg elsőként a központok közül, a minősítés megszerzését hosszú munkafolyamat előzte meg, a független európai orvosszakmai szövetség csaknem egy éven át vizsgálta a laboratórium adatait, munkafolyamatait, illetve protokolljait a döntés előtt. „Fontos mérföldkőként tekintünk a minősítésre, büszkék vagyunk rá, hogy az Affidea Csoport lengyelországi, görögországi és olaszországi izotóp diagnosztikai laboratóriumaival párhuzamosan mi is megkaptuk az akkreditációt." – tette hozzá a főorvos.

A jövőre nézve a nemzetközi akkreditáció új távlatokat nyit meg az Affidea életében, egyrészt cél a minőségi követelményeknek való folyamatos megfelelés, másrészt példaként szolgál a vállalat további izotóp laboratóriuma számára, hogy ők is megszerezzék.

Legolvasottabb cikkeink