• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Nőnek lenni a 21. században - az egészségügyben

Hírek 2018.03.08 06:39 Forrás: Weborvos
Nőnek lenni a 21. században - az egészségügyben

Kitartóak és precízek és nagyon megbízhatóak, nagyon jó hölgyekkel dolgozni.

Exkluzív nőnapi videóüzenettel ünnepeli egyéves indulását a „21 Nő az egészségügyért" alapítvány. A civil szervezetet a Hungaropharma Zrt. alapította azzal a céllal, hogy híd legyen az egészségügy és az edukáció között, fejlessze, illetve bővítse a lakosság egészségtudatosságát, a magyar egészségügy 21 női prominens szereplőjének közreműködésével. A videóüzenetben megszólal dr. Feller Antal alapító, dr. Nagy Anikó és Béres Klára és az alapítvány tagjai – mindannyian egyetértenek abban, hogy: hagyományok, hitelesség, becsületesség, jövőkép nélkül nem élhetünk és megérett az idő arra, hogy a 21. század végre használja, és éljen is a hölgyek erejével, tudásával. Ennek adnak hangot a közös üzenetükben, az alapítvány 21 tagja nevében.

Nagy Anikó: ma, aki az egészségügyben dolgozik, azoknak a többsége hivatástudatból, emberszeretetből teszi
A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főorvos-főigazgatója minden reggel körbejárja a hatalmas intézményt, ilyenkor még a kertészekkel is megbeszéli a napi feladatokat. Minden osztályon nagyon várják munkatársai, akik többsége nő, de ez a gyerekgyógyászatban ez elfogadott - mondta a főorvos, aki ugyanakkor mindenki munkáját fontosnak tartja. "Nagyon örülök, hogy ennyi hölgykollegánk van, nagyon kemény, harcos okos hölgyek és akkor, amikor pedig lágynak kell lenni, akkor kedvesek és lágyak. Kitartóak és precízek és nagyon megbízhatóak, nagyon jó hölgyekkel dolgozni. Persze, én hölgy vagyok, de azért azt el kell mondani, hogy a férfi kollegák is nagy áldozatokat hoznak az egészségügyben és a férfiak tevékenysége akár orvosi, akár műtősfiúi vagy ápolói területen ugyanolyan nagy kihívás, ugyanakkora erőfeszítést igényel, mint egy nőnek."

Béres Klára: minden tudás, minden elköteleződés, minden jó csak önmagáért való lenne, ha megtartanánk magunknak
A Béres Zrt. kommunikációs vezetője közismert, tiszteletben tartja a hagyományokat, az értékek tudatos használatát, alkalmazását, mint erőgyűjtő forrást. Szerencsésnek tartja magát, hogy több szerepkörben is az egészség teljességét szolgálhatja a minőség jegyében. „Minden ember rendkívül sokat tehet egészsége érdekében. Amikor odafigyel testi és lelki egészségére. A lelki egészségnek pedig a legfontosabb bázisa a közösség. Amikor az alapítvány 21 nő tagjaként együtt dolgozunk, akkor valami ilyesmit vállaltunk magunkra, hogy 21 egészségben járatos, az egészségre rálátó nő a tudását megossza másokkal és a 21-et összetéve a 21-nek sokszorosát tudja adni környezetének." – fogalmazott Béres Klára.

Feller Antal: az egészségügy az a terület, ahol nincs férfidominancia
„Olyan kiváló helyzetben vagyok, hogy amióta dolgozom, mindig többségében voltak körülöttem a hölgyek. Ez mindig meghatározza egy kicsit a munkahelynek a légkörét, a kommunikációt, a mindennapok minden pillanatát. Ez üdítő hatású, ösztönző" – fogalmazott a piacvezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat vezetője, majd hozzátette: „Nagyon sok olyan fontos tulajdonság van, amiket a hölgyektől a férfiak át tudnak venni, akkor egészen biztos, hogy sokkal gyümölcsözőbbé és hatékonyabbá teszi a munkájukat. Az egyik ilyen például az empatikus megközelítés. Az empátiát és a puhaságot nem szeretném összekeverni, mind a kollégáim, mind a vezetőtársai között látom, hogy az empatikus megközelítés nagyon sokszor egy nagyon kemény, nagyon határozott viselkedéssel jár együtt."

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink