• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Szervezeteket díjazott idén a Prima Primissima Alapítvány

Hírek 2020.12.04 Forrás: MTI
Szervezeteket díjazott idén a Prima Primissima Alapítvány

Rendhagyó módon tíz, a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg a Prima Primissima Alapítvány díjait.

A járványhelyzet miatt, rendhagyó módon tíz társadalmilag kiemelten hasznos, ám a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg idén a Prima Primissima Alapítvány díjait és az azokkal járó 20-20 millió forintos jutalmat.

Az elismerést 2020-ban az Autizmus Alapítvány, az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, az Együtt az Autistákért Alapítvány, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Gyermekleukémia Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért nyerte el - jelentette be a pénteki online eredményhirdetésen Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Balogh Gabriella emlékeztetett arra, hogy a Prima Primissima Díjat tizennyolc évvel ezelőtt Demján Sándor alapította, majd tőle tíz év után Csányi Sándor vette át a díj finanszírozását.

Az alapítvány által tavasszal kiküldött jelölési felkérésekre több mint 600 jelölés érkezett be - ezeket 2021-ben fogják figyelembe venni -, ám szembe kellett nézni azzal, hogy a díjátadót a megszokott formában ebben az évben nem lehet megtartani - idézte fel.

Balogh Gabriella elmondása szerint ezért nyáron újra felkeresték a jelölőket, olyan szervezeteket keresve, amelyek a valamilyen hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. Végül több mint 200 szervezetre kaptak javaslatot, ezek közül választották ki azt a tízet, amelyek munkájára a járványhelyzet idején a legnagyobb szükség van.

Balogh Gabriella elmondta azt is, hogy idén változott a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának összetétele: Baán László és Dávid Ferenc helyét Kodolányi Gyula író és Freund Tamás agykutató, a Magyar Tudomány Akadémia elnöke vette át.

A díjazott szervezetek képviselői az eredményhirdetés után mindannyian kiemelték, hogy az elismeréssel járó 20-20 millió forint hatalmas segítséget jelent majd a munkájukban, valamint hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a Prima Primissima Díjjal nagyobb figyelmet kaphatnak az általuk képviselt, társadalmilag fontos ügyek.

Legolvasottabb cikkeink