• Pollen
  • Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

   Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

  • Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

   Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

  • Durva szezonra számíthatnak az allergiások

   Durva szezonra számíthatnak az allergiások

 • utazás
  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • Mit tehetünk az utazási betegség, a jetlag ellen?

  • Csupán a négy F-et kell betartanunk

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Szombaton újra MERI Sportnap az OORI-ban

Hírek Forrás: MTI Szerző:

Ez az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), valamint a szervezésben idén ugyancsak közreműködő Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). A mozgássérült emberek szombati sportnapjának idei védnöke Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

A szervezők keddi közleményükben úgy fogalmaznak: a MERI Sportnap a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel.

"A program célja, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra, a testedzésre, és hogy minél többen kezdjenek versenyszerűen sportolni, erősítve a magyar paralimpiai csapatot. A sportnapon évről évre több százan vesznek részt, aktív sportolók, érdeklődők és önkéntesek" - írják.

Az idei MERI-n - amelyet hagyományosan az OORI-ban rendeznek meg (Budapest, Szanatórium u., 1121)- minden eddiginél több, mintegy 30 sportággal lehet majd megismerkedni. Ki lehet próbálni egyebek mellett a lövészetet, az asztaliteniszt, a bocciát, a vívást, az ülőröplabdát, a kerekesszékes kosárlabdát, a rögbit, a teniszt, a kerekesszékes karatét, a dobóatlétikát, az erőemelést, a szkandert, a lovaglást, az íjászatot, az evezőpadot és a gurulós hajtányokat. Lesz kutyás frizbi és agility, megismerhető az alpesi síelés, a biatlon és a triatlon. Új, köztük extrém sportágak is bemutatkoznak, mint a mediball, a curling, a tekvondó, a wakeboard, a siklóernyőzés vagy a street workout mozgáskorlátozottaknak.

A sportok kipróbálásához a gyermekeknek is biztosítanak aktív kerekesszéket.

A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres parasportolók, mint Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Németh Roland, Dávid Krisztina, Tunkel Nándor vagy Csonka András mutatják be. Az esemény megnyitóját 9.30 órakor tartják.
Részletek és fotó: https://www.facebook.com/merisportnap/

Legolvasottabb cikkeink